Examenul PMP, cel mai important din domeniul Project Managementului, va fi modificat

Project Management Institute (PMI) – organismul care reglementează și oferă certificările internaționale în domeniul Project Managementului – a anunțat că, începând din 2018, examenul PMP (Project Management Professional) se va modifica.

Potrivit anunțului PMI, câteva dintre modificări constau în ajustări lexicale și terminologice folosite în cadrul formării, corelate cu tehnicile, uneltele și acțiunile specifice project managementului.

Concret, PMI anunță că project managerii care folosesc, în pregătirea pentru examenul PMP, PMBOK Guide – ediția a VI-a (lansat în septembrie 2017), vor găsi, în acest ghid, următoarele modificări:

  • A fost adăugat un nou capitol despre rolul unui PM, concentrat pe conducerea eficientă a proiectelor – competențe, experiență și aptitudini necesare.
  • Două arii de cunoaștere au fost redenumite, Time Management devenind Schedule Management și Human Resource Management devenind Resource Management.
  • Fiecare dintre aceste două arii de cunoaștere conțin 4 noi secțiuni:
  • Key Concepts;
  • Trends and Emerging Practices;
  • Tailoring Considerations;
  • Considerations for Agile/Adaptive Environments.

Primul examen modificat va fi organizat de PMI în data de 28 martie 2018, iar, până la acea dată, project managerii care vor să obțină certificarea internațională PMP vor fi examinați în baza ediției a V-a a PMBOK Guide.

De ce este importantă certificarea PMP și cum se obține?

În primul rând, experții susțin că o astfel de certificare nu doar că reprezintă cheia succesului oricărui manager de proiect care conduce proiecte reușite, ci și aduce un plus semnificativ la salariu, fiind cea mai bine plătită certificare internațională din acest domeniu.

În mod normal, pentru obținerea certificării este nevoie de o experiență cât mai mare în managementul proiectelor. Însă, dacă nu dispui de această experiență și vrei să devii Professional Project Manager, în paralel cu jobul este necesară și formarea unei baze solide de cunoștințe.

Iar cel mai indicat mod prin care poți face acest lucru este să urmezi niște cursuri, întrucât acestea – pe lângă faptul că te vor ajuta să obții rezultate mai bune în proiectele pe care le derulezi – îți vor și ușura foarte mult pregătirea pentru susținerea examenului.

Iar acesta este un mare avantaj, având în vedere faptul că gradul de dificultate al testului este unul destul de ridicat, cuprinzând 200 de întrebări de tip grilă care trebuie rezolvate în 4 ore.

Mai precis, un curs de pregătire pentru examenul de certificare internațională PMP îți poate fi de ajutor în promovarea testului prin simplul fapt că, astfel, nu ai mai fi nevoit să înveți singur, după ureche. Ba dimpotrivă, adevărați specialiști în domeniu ți-ar indica anumite tehnici de învățare care ar înlesni asimilarea volumului mare de informații fără a te vedea nevoit să memorezi întreaga teorie, riscând, de fapt, să nu înțelegi mare lucru din ea.

Cele mai bune cursuri de PM Fundamentals din România

Și în România, în ultimii ani, au crescut tot mai mult cerințele de pe piața muncii în ce privește managementul proiectelor. Tocmai de aceea au și apărut numeroase training-uri și cursuri care să te ajute să te specializezi ori să te inițiezi în acest domeniu.

Dar, ca orice industrie a serviciilor, și aceasta oferă serivicii mai bune sau mai puțin bune. De aceea, project managerii cu ceva experiență acumulată, care vor să obțină și certificarea PMP, se uită la ofertele existente în alte țări, cu privire la susținerea cursurilor, și apoi încearcă să găsească similitudini cu ofertele de care pot dispune în România.

Evident, de cele mai multe ori câștigă acea companie de training care se apropie cel mai mult de nevoile managerilor. De exemplu, unul dintre cele mai apreciate cursuri de PM Fundamentals este cel susținut de trainerii EDU EUPC.

Certificați internațional și educați la universități precum Oxford, Standford sau Executive Academy of Vienna, aceștia organizează singurul curs de fundamente în project management creat și predat după metodologia Ritei Mulcahy – poate cel mai cunoscut trainer PM din lume, care a brevetat metode folosite de milioane de oameni din peste 30 de țări.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]