La Năsăud,

Extensia UBB şi-a deschis porţile pentru a XIV-a generaţie de studenţi

A paisprezecea generaţie de studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, cu „Extensii” în Bistriţa, Năsăud şi, mai nou, în Vatra Dornei, şi-a început viaţa de student cu emoţie dar şi cu un optimism debordant. Marţi, la ora 11,00, Extensia Năsăud a avut deschiderea oficială a cursurilor, în prezenţa profesorilor: conf.univ.dr. Cristian Stan, prof.dr. Denisa Manea, prof.dr. Gheorghe Pleş, prof.drd. Dorel Bidică, prof.dr. Marius Lazăr, prof. Lucian Bichigean şi, bineînţeles, prof.univ.dr. Horaţiu Catalano – directorul Extensiilor UBB.

În anul universitar 2011-2012 se pregătesc un total de 612 studenţi, în anul I fiind înscrişi 120 de „boboci”, prima medie fiind 9,79, iar ultima 8,10, după cum ne informează prof. Nicoleta Tupcil – secretara Extensiei UBB Năsăud.

„Este primul an în care Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a restricţionat numărul de locuri, lucru care a dus la o selecţie mult mai riguroasă bazată exclusiv pe calitate” – a specificat prof.univ.dr. Horaţiu Catalano – directorul universităţii.

Acest an universitar este primul an cu examen de licenţă cu două componente: un examen scris şi prezentarea orală a lucrării de licenţă.

Vorbitorii (dascălii prezenţi) au încheiat cu îndemnul adresat studenţilor de a se pregăti spre a fi la nivelul de exigenţă a vremurilor ce vor veni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5