Farul din Roquetas de Mar/Almeria pune în lumină tradiţiile româneşti

În perioada 1-15 noiembrie, clădirea farului din portul din Roquetas de Mar găzduieşte expoziţia de artă tradiţională românească. La vernisaj, alături de peste 40 de membri ai asociaţiei social-culturale "Rumanos Almerienses" şi reprezentanţi ai autoritătilor locale au participart şi viceconsulul Florenţa Ciobotaru şi echipa Viceconsulatului.

Expoziţia reuneşte creaţiile artistelor plastice Rodica Maioru, Maria Purja şi Etelka Ciarnău, rezidente în municipiul Roquetas de Mar. Broderii, costume populare, tapiserii, goblenuri şi pictură în ulei sunt doar câteva din ingredientele unui eveniment care mai stâmpără dorul de România şi, în acelaşi timp, pun în lumină valorile noastre peste hotare.

Potrivit vicepreşedintelui Daniel Bâgi, bistriţean de-al nostru, în această perioadă Asociaţia "Rumanos Almerienses" pregăteşte manifestările care vor fi dedicate Zilei Naţionale a României. Şi asta pentru că pe tricolor e scris unire în toate colţurile lumii unde românii vieţuiesc.

Mai multe imagini puteti vedea pe blogul Asociaţiei, http://rumanosalmerienses.blogspot.ro/.

Comentarii

12/11/12 14:48
veronica osorheian

Felicitări, domnule Daniel Bâgi ! Sănătate, spor şi alte împliniri după voia gândului.

19/11/12 12:08

"Sunt suflet in sufletul nemului meu..." Romania e tara mea, leaganul copilarie si adolescentei mele. Sunt plecat departe de tara, dar o port cu drag in suflet si sunt mesagerul spiritual si cultural al romanismului pur si adevarat asa cum ni l-au transmis odinioara marii nostri aparatori ai identitatii noastre. Multumesc din suflet tuturor romanilor adevarati, sustinatorilor valorilor noastre comune si ii rog sa nu se vanda niciodata pe o "punga de orez" la vreo mai stiu e ce campanie electorala...sa sustinem Romania si romanii...strainii nu ne vor, decat in masura in care le suntem de folos...Romani, Romania e a romanilor!!!

19/11/12 12:11

Multumesc pentru aprecieri. Meritul este al intregii mele echipe, a romanilor din comunitate cu care colaborez si ma sustin. Impreuna sustinem interesele culturale romanesti, iar asociatia noastra este un nucleu de buna credinta, initiativa si profesionalism...

19/11/12 18:39
Nicoleta Ona

Ne pare rau ca nu putem face ceva pentru acesti oameni minunati(si nu e vorba de noi ci de ...politicieni , care nu fac ceva pentru a-i readuce pe meleagurile tarisoarei noastre) care intr-adevar isi respecta cultura , traditia si spiritul romanesc. Dani tine-o tot asa si mai tine-ne si pe noi la curent cu ceea ce mai faci.

27/11/12 17:14

Stimata Doamna Nicoleta Ona. V-am urmat sfatul (de a va tine) la curent cu ceea ce vom mai organiza. Drept urmare am deosebita onoare de a va anunta ca in orasul Roquetas de Mar, Almeria in data de 02.Decembrie.2012 Asociația Socio-Cultural Rumanos Almerienses în care activez în calitate de Vicepreședinte, organizează "Ziua Nationala a Romaniei".
La acest link: http://rumanosalmerienses.blogspot.com.es/2012/11/ziua-nationala-romanie... puteți obține mai multe detalii.

Mulțumesc în numele membrilor asociației, pentru realul interes de care dați dovada.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]