Feeria de iarnă a Palatului Copiilor

Înainte de sărbători, Palatul Copiilor Bistrița ne-a pregătit, împreună cu copiii îmbujorați ai acestuia, o „Feerie de iarnă”, dezvăluită la Palatul Culturii din Municipiu.

Acest spectacol a început cu câteva colinde și datini românești – Irozii, Capra – coordonate de domnul profesor Teodor Pușcaș. După acest frumos moment tradițional, doamna profesoară Zina Morar ne-a încântat cu „Fulgii de argint”, un colaj de dans modern cu mișcări lente, care îți dădeau un sentiment de nostalgie, pe melodia „Poveste de iarnă” de Raoul și în ritmuri zglobii, pe fondul muzical „Iarna” de Lollipops.

Grupele literare de română și italiană creative ale Palatului ne-au fascinat cu un scenariu despre Inspirație, „Cărțile Crăciunului”, scris de Ioana Nectaria Bălan, clasa a V-a, membră a grupelor coordonate de profesorii Ionela-Silvia Nușfelean și Ioan-Sabin Mureșan.

Domnișoara Karina Pintea ne-a încântat cu vocea ei suavă, alături de elevii de la cursul de limba engleză, care au interpretat câteva colinde și poezii în limba engleză, conduși de profesoara Adriana Toderic, creând o atmosferă de poveste.

Pentru că suntem într-un parteneriat fructuos cu Școala Generală Ștefan cel Mare din Bistrița, un grup de eleve ale acestei școli, alături de două profesoare – Andreea Pișta și Nicoleta Iulia Țurca – în costumul popular de pe meleagurile Bistriței, ne-au prezentat, încântător, câteva colinde românești minunate.

Gazda poveștii de iarnă – doamna director Maria Miheștean – ne-a oferit un cuvânt de sărbătoare și a prezentat cercurile și profesorii Palatului Copiilor, felicitând pe toți cei implicați în această feerie, mulțumind susținătorilor Palatului.

A intrat în povestea artistică de iarnă și domnul subprefect Ciprian Ceclan Oprea, felicitând toate cercurile Palatului pentru performanțe obținute. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, au fost alături: doamna inspector pentru educație permanentă Aurelia Dan și domnul inspector general adjunct Deak Zoltan.

Ucenicii lui Moș Crăciun, sub grija regizoarei Antonia Orban Sima – Crăciunițele; Crăciunel și spiridușul – l-au ajutat pe Moș Crăciun să împartă câte un cadou pentru fiecare artist al serii. În timpul spectacolului, Crăciunițele, Crăciunel, spiridușul și Moș Crăciun au așteptat cuminți și au vizionat tot spectacolul de sub bradul picurat cu minusculele boabe de grâu.

Toată această „Feerie de iarnă” a fost prezentată de doi talentați liceeni ai trupei de teatru Helios – Patricia Morar și Ștefan Cira – coordonați de profesoara Antonia Orban Sima.

Spectatorii au putut achiziționa însemne tricolore și podoabe pentru brad, create de cercurile de electronică, navomodele, pictură, sub coordonarea profesorilor Dorel Nicoară, Octavian Guiu și Teofil Petrean.

Toți copiii artiști din acea seară au mângâiat sufletele spectatorilor precum petalele unor trandafiri, chemând Crăciunul acasă la fiecare!

Angela Frișan, clasa a VII-a

Poezia Credinței, Palatul Copiilor Bistrița

 

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]