Feerie în ajun de Moş Nicolae, la Bistriţa. Târgul de Crăciun a fost deschis!

Cu mic, cu mare, bistriţenii au răspuns invitaţiei municipalităţii şi au venit la deschiderea Târgului de Crăciun şi la momentul festiv de aprindere a decorurilor pentru sărbătorile de iarnă, din preajma Bisericii Evangelice. Ilinca, o fetiţă de 6 ani, din clasa pregătitoare, a fost cea care l-a ajutat pe primarul Ovidiu Creţu să aprindă luminiţele din municipiul Bistriţa, din principalele piaţete, bulevarde şi zone ale burgului.

Globuri, fundiţe, fulgi de nea, oameni de zăpadă, ghirlande dau lumină oraşului, predominante fiind culorile albastru, roşu, dar şi albul.

         „Deschidem Târgul de Crăciun al municipiului Bistriţa. Este o înşiruire de manifestări, culturale în special, dar nu numai, care au darul să ne pregătească pentru marea sărbătoare, marele eveniment din noaptea din 24 spre 25, Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. Vă doresc să aveşi o perioadă frumoasă, de linişte, în care pregătirea sufletească să primeze pentru marele eveniment. Este şi o perioadă de bucurie. Pentru că vine iarna, ne pregătim săniuţele, patinele şi în iarna asta ne pregătim şi schiurile, pentru că pârtia din Wonderland aşteaptă doar să ningă sau să fie frig”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

         Acesta i-a avut alături pe prefectul Ovidiu Frenţ, viceprimarii Cristian Niculae şi Gelu Muthi, administratorul oraşului-George Avram. Şi o parte a consilierilor municipali a fost prezentă la eveniment, printre aceştia fiind Camelia Tabără, Diana Morar. 

         La Târgul de Crăciun, bistriţenii îşi vor putea cumpăra decoraţiuni, produse alimentare tradiţionale, dulciuri, obiecte de îmbrăcăminte, vin fiert. Aproape 30 de căsuţe au fost închiriate în acest an, în multe dintre acestea fiind  şi câte doi producători. Oricum, peste 20 dintre expozanţi sunt producători sau meşteri populari din Bistriţa-Năsăud, aşa că nu îi ocoliţi.

         De asemenea, bistriţenii vor putea asculta, în fiecare seară, concerte de colinde, scena fiind deja inaugurată de Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someş” al Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]