Felicitări! Ana Hoza, pe scena Televiziunii Române, alături de Oana Matei Coruţi. Sângeorzanca urmează o carieră militară alături de surorile ei

Am scris de multe ori despre cele trei surori din Sângeorz Băi ale familiei Hoza care au îmbrăcat haina statului, alegând să urmeze Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Nu este uşor să intri la acest colegiu unde probele de aptitudini, dar şi cele scrise, sunt extrem de severe.
Surorile Hoza sunt un exemplu pentru generaţiile lor. După absolvirea şcolii de acasă cu medii de 10, după ce la Evaluarea Naţională şi la admitere au avut peste 9.50, reuşind să urmeze cursurile unui colegiu militar la care mulţi copii îşi doresc să intre. Pe lângă acest lucru, Alexandra, fiica cea mare a familiei, a cochetat cu folk-ul, iar surorile ei, Oana şi Ana cu muzica populară, aducând trofee de la festivaluri pentru judeţul nostru, împreună cu Ansamblul „Păuniţa”.
Impecabil s-a prezentat mezina Ana Hoza şi la concursul Televiziunii Române „Vedeta populară”, acolo unde a fost însoţită de artista Oana Matei Coruţi de la „Dor Românesc”.
„Este pasionată de tir cu armă, de limba română şi de muzica populară, cântă de la trei ani”, a spus, în prezentare, Iuliana Tudor. „Am 17 ani şi sunt elevă în clasa a XI-a. Viaţa militară este o pasiune care aparţine familiei noastre, cea mai mare soră a mea, Alexandra, a ales să meargă pe această cale, fiind urmată de a doua soră, Oana. În anul 2017, am fost admisă şi eu. Când eram mică cel mai mult îmi plăcea să mă duc la spectacole şi să mă îmbrac în costum popular. Mă făcea fericită mama când îmi spunea „Ana, ţi-am adus o pereche de opinci, un pieptar nou”. Participând la concursuri pot să le arăt şi celorlalţi ce zestre minunată am eu”, a declarat Ana Hoza în clipul de prezentare.
În prima probă, a venit cu doina „Vin cătanele străine”. „Ştii să emoţionezi, este un punct bun”, a declarat Elise Stan, după ascultarea doinei.
Niculina Stoican, alt membru al juriului, a fost interesată de costumul pe care-l poartă, Ana declarând: „Păuniţa este specifică oraşului din care vin, fiind purtată doar în Sângeorz Băi, iar costumul meu este unul de druşcă, adică fată nemăritată care conduce mireasa la nuntă”.
„Te felicit pentru alegerea pe care ai făcut-o ca repertoriu şi mă întrebam care naţiune, într-un singur cântec, mai apoate strânge dorinţa de apărare a teritoriului prin tinerii ce şi-au vărsat sângele, creştinismul care pe noi ne defineşte şi dragostea părinţilor pentru copiii lor. Suntem atât de frumoşi noi, românii, dar cred că nu ştim să ne preţuim atât cât ar trebui”, a spus, cu lacrimi în ochi, Niculina Stoican.
Pentru că o consideră una dintre cele mai bune voci din judeţ, Ana Hoza a rugat-o pe Oana Matei să fie alături de ea la „Vedeta populară”. Împreună au cântat „Someşule, apă mare”, piesă reprezentativă pentru repertoriul Oanei Matei.
„Ne cunoaştem de foarte mici, de când ea era o bombonică şi cânta pe la toate zilele localităţilor. A crescut într-o familie de oameni frumoşi, credincioşi, care iubesc cântecul popular. Este o tânără talentată, cu o voce frumoasă, lină, dumnezeiască şi spun cu mâna pe suflet că are toate şansele să devină o vedetă populară”, a fost discursul de susţinere al Oanei Matei.
„Eşti o interpretă cu un potenţial artistic evident şi ai o sensibilitate care transmite emoţie” – Elise Stan.
„Ana e un bobocel frumos, cu o voce deosebită” – Cornelia Rednic.
O felicităm pe Ana Hoza pentru devotamentul pentru cântecul popular, dar şi pentru slujirea patriei şi-i dorim mult succes pe viitor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5