Felicitări ! Avem, în sfârşit, Ghidul de arhitectură pentru încadrarea în specificul local al judeţului Bistrița-Năsăud. Arhitectul şef Radu Săplăcan: Un prim pas

Sala "Grigore Bradea" a Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud a găzduit lansarea Ghidului de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural - Năsăud-Bârgău, Câmpia Transilvaniei și Nösnerland.
Au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Ioan Ţintean, arhitectul şef al judeţului – Radu Săplăcan, managerul Complexului Muzeal – Alexandru Gavrilaş, arh. Daniela Maier preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din România - Filiala Transilvania şi arh Horațiu Răcășan, coordonator al proiectului Ghiduri de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural demarat de către Ordinul Arhitecţilor din România.
“Am convingerea că prezentarea ghidurilor de arhitectură pentru încadrarea în specificul local din mediul rural pentru zonele Năsăud-Bârgău, Câmpia Transilvaniei și Nösnerland din județul Bistrița-Năsăud o să fie considerat un moment de care o să ne amintim cu toții ca un prim pas al unei colaborări de lungă durată între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Ordinul Arhitecților din România în eforturile noastre comune de a îmbunătății calitatea arhitecturală a mediului construit. Aceste ghiduri elaborate în urma unui program demarat de către Ordinul Arhitecților din Romania își pot găsi utilitatea în mâinile proiectanților, a celor din administrația locală sau pur și simplu pot fi folosite ca și element de informare și inspirație pentru cei care își doresc să construiască. Totodată ținând cont de caracterul educativ al acestor ghiduri am considerat că următorul pas firesc după prezentarea lor în incinta Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud este afișarea acestor ghiduri în școli, astfel că în următoarele săptămâni expoziția o să ajungă prin 10 licee din Județul Bistrița-Năsăud. Mulțumesc celor implicați în acest proiect și sper că entuziasmul apărut în urma acestei acțiuni să genereze alte demersuri similar” spune arhitectul şef al judeţului – Radu Săplăcan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]