Felicitări, familia Hoza ! Unic în judeţ. Trei surori din Sângeorz Băi, de la muzică, la haina militară

O poveste unică în judeţul Bistriţa-Năsăud este a surorilor Hoza, trei fete din Sângeorz Băi care au ales să îmbrace haina militară. După ce surorile mai mari au ales Colegiul Naţional Militar Ştefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, zilele acestea vestea bună că şi mezina, Ana Hoza a fost admisă, a ajuns la Sângeorz Băi. Aceasta a obţinut media de admitere 9,50, după ce a avut 9,65 la Evaluarea Naţională şi media generală 10 în cele patru clase de gimnaziu. La testarea susţinută la Colegiul Militar, ca probă eliminatorie, dar reprezentînd 50% din media de admitere, Ana Hoza a primit nota 9,40.
Cele trei surori, îndrăgostite de muzică, au pornit în lume din cadrul unei familii cu nume cunoscut în zonă – Hoza. Fiica mai mare, Alexandra, a cochetat o vreme cu folk-ul, iar surorile ei – Oana şi Ana Hoza cu muzica populară, aducând mai multe trofee pentru judeţul nostru împreună cu Ansamblul „Păuniţa”. Vocile lor au fost apreciate de specialişti, putând face fără nicio problemă o carieră în muzică, însă fetele au ales un alt drum. Unul mult mai greu, cel al hainei militare, însă cu satisfacţii pe măsură. Alexandra Hoza a terminat anul trecut Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, cu rezultate deosebite – 9,59 media de bac, fiind acum studentă la Medicină Militară la Târgu Mureş. Anul trecut, Oana Hoza, fiica mijlocie a familiei, a luat examenul de bacalaureat cu media 9,23, urmând cursurile Academiei Tehnice Militare.
Mama, profund emoţionată, ne-a declarat: „Nu poţi fi decât mândră să ai asemenea fete care au pornit pe acest drum din propria lor iniţiativă. Noi nu am făcut altceva decât să ne rugăm bunului Dumnezeu să le dea sănătate şi putere, iar lor să le spunem să fie în această lume întotdeauna oameni, la fel ca înaintaşii lor şi să fie mândre că au ales acest drum de a îmbrăca haina militară şi de a apăra ţara”. Nu putem decât să le felicităm pe fete, să fim mândri de ele, la fel ca şi familia şi comunitatea şi să le urăm mult succes în nobila misiune de apărare a ţării.
În urmă cu ani, liceul militar era considerat un coşmar, acum tinde spre ideal, pentru că împleteşte armonios candoarea anilor adolescenţei cu o instrucţie cazonă, care până la urmă construieşte caractere. Dacă nu ar fi aşa, probabil că trei fete din aceeaşi familie nu ar opta pentru aceeaşi unitate şcolară, acolo unde admiterea înseamnă şi examen, nu doar cel de evaluare naţională, iar absolvirea se face, preponderent, cu medii peste 9 la Bac, cu două limbi străine cunoscute, cu garanţia de a intra la facultate, cu prieteni făcuţi dintr-un grup de elită, coordonaţi de profesori de excepţie.

Comentarii

01/08/20 13:27
HOZA IOAN STEFAN

Felicitări .Mă bucură reușita voastră .Mă interesează dacă facem parte din aceeași familie.Eu fac un un arbore genealogic al familiei ,și până acum nu am auzit de voi .Dacă nu vă deranjează ,vă rog luați legătura cu mine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5