Felicitări! Mihai Cupşa, Marcel Bălan şi Darius Hăngănuţ, campioni mondiali la Winter Triathlon!

          În acest sfârşit de săptămână, la Cheile Grădiştei, s-a desfăşurat Campionatul Mondial de Winter Triathlon, nu mai puţin de 97 concurenţi fiind la linia de start. România a intrat într-un club select al ţărilor ce organizează astfel de competiţii, după ce ediţiile anterioare au fost găzduite de Austria şi Canada.

          Judeţul nostru a avut o prestaţie excelentă prin cei patru sportivi participanţi, respectiv Marcel Bălan, Mihai Alin Cupşa, Sorin Ilie (toţi militari la Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”) şi Darius Hăngănuţ (elev la LPS Bistriţa, pregătit de prof. Rodica Drăguş), legitimaţi la ACS Triatlon Bistriţa. Trei titluri de campioni mondiali au fost cucerite de bistriţeni, un fapt extraordinar, dacă ne gândim că aceşti sportivi amatori au făcut dintr-un hobby un stil de viaţă pe care l-au adus la nivel de performanţă. Normal, toate cheltuielile sunt suportate de aceşti sportivi...

          Revenind la competiţie, trebuie menţionat că a fost o luptă extraordinară pentru primele locuri la fiecare categorie. Mihai Alin Cupşa  a obţinut cel mai bun timp al zilei, respectiv 1:03:31, obţinând titlul de campion mondial la categoria 25-29 ani. A fost prima participare la un concurs de triatlon de iarnă. Interesant este că în competiţia Open, acesta l-a depăşit, aproape de linia de sosire, pe Marcel Bălan, care este campion mondial la categoria 40-44 ani. Nu în ultimul rând, Darius Hăngănuţ este campion mondial la categoria 18-19 ani.

          Aceştia au avut de parcurs trei ture alergare de 1,5 km, trei ture pe bicicletă de 2,5 km şi trei ture de schi de 2 km.

          Sportivii au participat şi la o întrecere de noapte, atât Mihai Cupşa, cât şi Marcel Bălan impunându-se la categoriile lor de vârstă.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]