Felicitări ! O bistriţeancă a prezentat Festivalul Internaţional de Folclor din Italia

Recent, la Castrovillari, în Italia , a avut loc cea de-a XXXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor realizat de preşedintele Antonio Notaro. Două ansambluri din ţara gazdă – Citta Castrovillari şi Pro Loco Castrovillari – au evoluat alături de invitaţi din şase ţări (Polonia, Coreea de Sud, Martinica, Franţa, Ecuador, Mexic). De remarcat faptul că prezentarea a fost asigurată de bistriţeanca Doris Cosma, atât în engleză, cât şi în italiană şi spaniolă, alături de Antonio Notaro.
Pe scena din aer liber ansamblurile şi-au prezentat tradiţiile în faţa a mii de spectatori, mai mult, aceştia au putut învăţa dansurile specifice ţărilor invitate, alături de artişti.
O comunitate de români reprezentativă avem în acest colţ de lume, la eveniment, aceştia defilând în costume populare şi cu steagul României.
Un punct aparte l-a constituit slujba religioasă oficiată de episcopul regiunii Calabria, unde Doris Cosma a îmbrăcat costumul tradiţional italian.
Doris Cosma a avut posibilitatea să stabilească noi proiecte, această experienţă fiind un început pentru ea spre o carieră ce-şi deschide porţile internaţional. Mai mult, fiind referent la Palatul Culturii Bistriţa, Doris Cosma a adresat invitaţii pentru următoarele ediţii ale Festivalului „Nunta Zamfirei”, directorii ansamblurilor fiind foarte încântaţi.
Interviurile acordate televiziunilor italiene şi apariţia în presă confirmă faptul că Doris Cosma s-a bucurat de un real succes la acest festival. Felicitări!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]