Felicitări sângeorzancă frumoasă ! Caporal Ana Hoza, pe podium la Festivalul Armatei

Am scris de mai multe ori despre povestea unică în judeţul Bistriţa-Năsăud a surorilor Hoza, trei fete din Sângeorz Băi care au ales să îmbrace haina militară. După ce surorile mai mari au ales Colegiul Naţional Militar Ştefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, acelaşi lucru a făcut şi mezina, Ana Hoza. Cele trei surori, îndrăgostite de muzică, au pornit în lume din cadrul unei familii cu nume cunoscut în zonă – Hoza. Fiica mai mare, Alexandra, a cochetat o vreme cu folk-ul, iar surorile ei – Oana şi Ana Hoza cu muzica populară, aducând mai multe trofee pentru judeţul nostru împreună cu Ansamblul „Păuniţa”. Vocile lor au fost apreciate de specialişti, putând face fără nicio problemă o carieră în muzică, însă fetele au ales un alt drum. Unul mult mai greu, cel al hainei militare, însă cu satisfacţii pe măsură.
Ana nu a renunţat nici la folclor, eleva caporal participţnd zilele trecute la Festivalul cântecului popular “Angela Moldovan” ediția a III-a, desfășurat sub coordonarea Secției Educație din Statul Major al Apărării și Statul Major al Forțelor Terestre, la Cercul Militar Iași. În cadrul competiției, Ana a obținut premiul al III-lea. Ana a pregătit o piesă din repertoriul Angelei Moldovan “Asta e Moldova mea” și “Nu mă da măicuță-n foc” – Angela Rusu. Ea a fost îndrumată în pregătire de Laurențiu Sbiera. Felicitări !
Din juriul festivalului au făcut parte personalităţi de renume ai culturii româneşti, şapte la număr, precum Constantin Arvinte (preşedintele juriului, ajuns la venerabila vârstă de 92 ani, din Bucureşti), Ioan Cobâlă (Botoşani), Nina Cuciuc (Iaşi), Irina Zamfira Dănilă (Iaşi), Bogdan Cojocaru (Iaşi), Bogdan Neculau şi Petronela Cotea-Mihai (ambii de la Radio România Iaşi).
Gala artiştilor folclorului românesc a avut loc la Casa de Cultură a Studenţilor, printre invitaţi fiind Ovidiu PURDEA SOMEȘ, Daniela CONDURACHE, Ștefania RAREȘ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5