Felicitări ! Teodora Avram, cea mai mare medie la simulare Bac: Pentru mine a fost o relaxare să rezolv subiectele

sursa foto facebook

Rezultatele simulării examenului maturităţii anticipează, pentru sesiunea din vară, note mici şi o rată de promovabilitate destul de scăzută. La nivel judeţean, rata de promovare la simularea examenului de bacalaureat a fost de 30,9%, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean. În tot această situaţie îngrijorătoare se remarcă şi cei 25 de elevi care au obţinut note de 10 la diferite probe. Nu a existat nicio medie de 10, însă rezultatul obţinut de Teodora Avram de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” – 9,86 este unul foarte bun, aceasta obţinând 9,60 la limba şi literatura română şi două note maxime la matematică şi biologie.
Elevă în cls. a XII-a C, profil Chimie-biologie bilingv, clasa prof. Monica Halaszi, Teodora se pregăteşte pentru Medicină, dorind să continue tradiţia, mama ei fiind medic de familie. Nu întâmplător a ales liceul de chimie-biologie, fiind o continuare a ceea ce a studiat şi mama, însă Teodora nu se lasă mai prejos nici la matematică, moştenind darul cifrelor de la tată el care este IT-ist la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. „Pentru mine, sincer vă spun, a fost o relaxare să rezolv subiectele, nu mi s-au părut nici foarte uşoare, dar nici de Olimpiadă. La română m-am pregătit cu vreo două săptămâni înainte, recapitulându-mi eseurile, la matematică nu a fost nevoie de nicio pregătire deoarece stăpânesc foarte bine această materie, iar la biologie mă pregătesc suplimentar pentru admiterea la facultate”, ne-a declarat Teodora Avram.
Întrebând-o cum comentează procentul pe judeţ al promovabilităţii, Teodora ne-a spus: „Nu ştiu câţi şi-au dat interesul la această simulare, însă sunt convinsă că vom lua mult mai în serios examenul de bacalaureat. Nu le spun colegilor să se pună cu burta pe carte pentru că sună învechit şi ameninţător, însă trebuie să-şi dea silinţa să stăpânească bazele materiilor”.
Cu toate că învaţă foarte bine, Teodora mai are timp şi pentru ea, lectura fiind printre pasiuni, dar şi sportul, fiind deţinătoarea unui abonament de la Primăria Bistriţa, pentru rezultatele şcolare deosebite, optând pentru înot la Casa Ema . În acelaşi timp, se antrenează şi pentru crosul de 10 km ce se va avea loc în 10 aprilie la Cluj-Napoca. Se pare că avem de-a face cu o familie model, sora Teodorei fiind studentă la Arhitectură în Scoţia.
Merită felicitări pentru aceste rezultate, atât copiii cât şi părinţii şi dascălii care i-au pregătit pe acest drum.

.

Comentarii

23/03/16 22:38
Aniela

Felicitari Teodora!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]