Felicitări! Trei runcani purtând acelaşi nume, Vasile Dâncu, distinşi de Mitropolitul Andrei

În duminica a 17-a după Rusalii, credincioșii parohiei Runcu Salvei au primit vizita Mitropolitului Andrei. Comunitatea parohială a pregătit o întâmpinare aleasă cu atât mai mult cu cât la Liturghie a luat parte și vicepremierul țării, Vasile Sebastian Dâncu, în calitate de fiu al satului, alături de alte oficialități (președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, vicepreședintele CJ - Alexandru Pugna, parlamentarii de Bistrița-Năsăud - Doina Pană, Ioan Oltean, Stelian Dolha și Cristian Florian).

Mitropolitul și vicepremierul au fost primiți, la intrarea în comună, de primarul Anchidim Pavelea și de tineri călare pe cai, în frumosul port năsăudean. În faţa bisericii, mitropolitul Andrei și vicepremierul Vasile Dâncu au fost primiți cu pâine și sare, conform tradiţiei româneşti.

Slujba. şa care a participat şi preotul Ioan Pintea, fiu al satului, s-a desfășurat în Biserica parohială ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, unde Mitropolitul Clujului le-a vorbit credincioșilor despre obligațiile pe care le au părinții și copiii, unii față de alții.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului a acordat trei distincţii pentru trei runcani purtând acelaşi nume: Vasile Dâncu, care au dus faima comunei în ţară şi străinătate tată, fiu şi verişor.

Vicepremierului Vasile Sebastian Dâncu i-a fost înmânată Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție de la nivelul Arhiepiscopiei, iar Ordinul Sfinții Martiri Năsăudeni, tatălui său, Vasile Dâncu, cunoscut poet.

Înaltpreasfintitul Andrei a felicitat și întreaga activitate a scriitorului George Vasile Dâncu, directorul Editurii Şcoala Ardeleană, pe care l-a distins cu Ordinul Sfântului Pahomie de la Gledin. În semn de apreciere pentru întreaga muncă depusă în slujba bisericii, Mitropolitul Clujului i-a acordat și părintelui paroh Ilie Furcea, Crucea Arhiepiscopală.

La finalul slujbei, vicepremierul României, Vasile Dâncu, le-a dăruit celor peste 1000 de credincioși prezenți, câte o carte de rugăciune.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]