Femeie din Cuşma, ameninţată de concubin. Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști

Luni, în jurul orei 19.00, o femeie de 32 de ani, din Cușma a sesizat prin 112 faptul că a fost amenințată. La fața locului, aceasta a explicat polițiștilor faptul că, în timp ce se afla în incinta locuinței sale, a fost amenințată cu acte de violență de către concubinul său, un bărbat de 31 de ani, care consumase alcool.

Totodată, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală au emis un ordin de protecție provizoriu, au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru violență în familie, informează Insp0ectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, într-un comunicat de presă.

***  

Reamintim faptul că ordinul de protecție, reglementat prin Legea nr. 217 din 22 mai 2003 republicată, pentru prevenirea şi combaterea violenței în familie, cu modificările și completările ulterioare, reprezintă un instrument aflat la dispoziția unei persoane a cărei viață, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violență din partea unui membru al familiei, persoană care poate solicita instanței ca, în scopul înlăturării stării de pericol, să emită un asemenea ordin, prin care să se dispună, pentru o durată de timp determinată, cu caracter provizoriu, una ori mai multe măsuri - obligații sau interdicții.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5