„Femeile trebuie să aibă curajul să-şi spună punctul de vedere şi să fie unite”

Este concluzia întâlnirii grupului de lucru consultativ din cadrul „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”. Anul acesta, în primele trei trimestre ale anului au fost semnalate 31 de acte de violenţă în familie, 20 în mediul urban şi 11 în mediul rural. Continuând tradiţia începută în anul 2004, Direcţia de Muncă şi Incluziune Socială Bistriţa-Năsăud a solicitat mai multor instituţii din judeţ, stabilirea unor măsuri şi acţiuni privind prevenirea şi combaterea violenţei asupra femeii, în vederea elaborării unui plan de activităţi comune, la nivel judeţean, pentru perioada celor 16 zile de campanie, care s-a desfăşurat între 25 noiembrie -10 decembrie. Potrivit reprezentanţilor D.M.I.S B-N, în această perioadă

s-au distribuit pliante şi materiale informative în şcoli, cabinete medicale şi biserici, tocmai în vederea prevenirii şi combaterii violenţei do,estice prin responsabilizarea şi conştientizarea cetăţenilor faţă de factorii care le-ar putea periclita dezvoltarea fizică şi psihică. „Săptămâna trecută, ne-am deplasat la o societate comercială din Sărata, cu peste 500 de salariate, şi am stat de vorbă cu ele. Am identificat şi femei care sunt victime ale agresiunii soţilor, şi am încercat să le consiliem, şi să le oferim ajutor financiar. Tot aici lucrează şi soţia evadatului de la Penitenciarul Bistriţa, pentru care vom demara o ancheta socială, şi vom încerca să o ajutăm din toate punctele de vedere”, ne-a precizat un reprezentant al D.M.I.S B-N.

Ca o concluzie, cel mai arzătoare problemă rămâne lipsa unui centru de adăpost pentru femeile agresate, şi tocmai de aceea reprezentanţii Asociaţiei „Pro Familia” urmează a încheia parteneriate cu primăriile din judeţ,pentru construcţia unui asemenea centru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5