Fermierii eco pot atrage 3 milioane de euro din fonduri europene

Fermierii înregimentaţi în sistemul agriculturii ecologice pot solicita Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură,  în perioada 1 septembrie - 17 octombrie 2011, subvenţii pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole.

Ajutorul specific se acordă pentru exploataţiile din producţia vegetală şi animalieră care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică şi care se află în perioada de trecere de la agricultura convenţională la agricultura ecologică.

Vor primi subvenţii persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau familiale şi persoanele juridice care deţin contracte încheiate cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene sau aprobat de Ministerul Agriculturii, pot face dovada că deţin exploataţii în perioada de conversie şi nu au datorii restante la bugetul de stat sau bugetul local.

În cazul beneficiarilor din producţia vegetală, suprafaţa agricolă în folosinţă trebuie să fie de cel puţin 0,3 hectare, ocupată cu culturi anuale, culturi perene sau păşuni şi fâneţe permanente.

,,În cazul în care beneficiarul exploatează mai multe terenuri aflate pe raza mai multor judeţe, cererea va fi depusă la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află suprafaţa mai mare pentru exploataţiile din domeniul vegetal.

Pentru exploataţiile din domeniul creşterii animalelor, beneficiarul va depune cererea la centrul judeţean APIA pe raza căruia se află înregistrat sediul social, respectiv unde îşi are domiciliul”, precizează Serviciul de Comunicare al APIA.

Pentru acest tip de ajutor specific, România beneficiază de fonduri europene de aproape 3,1 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricolă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]