Festivalul de Film mu:vi debutează azi

În ultimii ani, reţeaua de cinematografe din România s-a degradat continuu, multe săli de spectacole nu mai funcţionează sau au fost abandonate în paragină. Altele au avut norocul să fie preluate de autorităţile locale pentru modernizare.
Este şi cazul CINEMATOGRAFULUI DACIA. Proiectul Asociaţiei Culturale Group Seven “Festivalul Anual de Film mu:vi” a debutat în 2OO6 în sala mare a cinematografului Dacia, în prezent, în renovare.
Cu fiecare ediţie am urmărit promovarea filmului de artă, educaţie cinematografică şi readucerea publicului în sala de cinema. Am prezentat în premieră filme care altfel ar fi ocolit oraşul din cauza aparaturii învechite şi incompatibilă cu noul val digital. “După dealuri” regia Cristian Mungiu, “Poziţia copilului” regia Călin Netzer, “Toată lumea din familia noastră” regia Radu Jude.
Astăzi, 10 septembrie, mu:vi începe cu “sfârşitul” “Unser täglich brot” (pâinea noastră cea de toate zilele), un documentar greu de digerat, în regia lui Nikolaus Geyrhalter, despre nebunia agriculturii industriale, oameni şi animale, îngrăşăminte chimice şi pesticide, hale imense şi viaţă îmbelşugată... într-un cuvânt ... pâinea noastră cea de toate zilele. O experienţă unică, de calitate germană, deschide festivalul anual de film mu:vi de la ora 20:00, organizat de Asociaţia Culturala Group Seven în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistriţa şi Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud, oferit de Lions Club Bistriţa, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud prin programul de finanţare nerambursabilă în anul 2014. Intrarea este liberă pentru toate proiecţiile.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]