La Năsăud,

Festivitatea deschiderii noului an şcolar

Noul an şcolar 2009-2010, demarat sub semnul crizei dar, în acelaşi timp, cu asumarea răspunderii Guvernului pentru o nouă Lege a Învăţământului, a adus la cele şapte şcoli din Năsăud, cu cele paisprezece locaţii, plus cele patru grădiniţe, bucuria elevilor şi, în cele mai multe cazuri, şi a părinţilor. Cu toate zvonurile, iată că elevii se întorc în bănci, ca în fiecare an, la mijlocul lunii septembrie, data demarării cursurilor preuniversitare.

Odată cu demararea noului an şcolar, un ordin al Ministerului Educaţiei modifică articolul 161 din Regulamentul de Organizare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar, privind organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora. Şi anume: unităţile de învăţământ preuniversitar pot efectua transport în comun cu autovehicule în proprietate şi cu microbuze destinate transportului şcolar pentru elevii care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu şi, mai nou, şi pentru deplasarea elevilor sau a cadrelor didactice la activităţi în interesul învăţământului. Transportul elevilor cu microbuze oferite de MECT şi administraţiile locale, se va face gratuit, mijloace de transport cu care pot călători fără a plăti, conform noilor reguli, şi cele didactice auxiliare care nu dispun de locuinţă în localitatea unde-şi desfăşoară activitatea.

La Năsăud, după ploaia năprasnică de ieri noapte, la ora 9.00 strălucea soarele, un semn de bun augur pentru noul an şcolar. Festivităţile au început în acelaşi timp la toate şcolile, ceea ce a făcut ca noi, reprezentanţii mass-media, să fim de faţă la o singură unitate şcolară, la celelalte să ajungem după ce elevii au fost repartizaţi în clase, putând sta de vorbă cu directorii după eveniment.

Aşadar, Şcoala Generală „Mihai Eminescu” a fost onorată de prezenţa primarului oraşului, ing. Dumitru Mureşan, a vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean, a altor oficialităţi locale, pe lângă conducerea şcolii, a preotului Celsie de la Biserica Sf. Constantin şi Elena, care a oficiat un Te Deum, sau a reprezentanţilor părinţilor. Directorul şcolii, prof. Bogdan Spiridonică, alături de directorul adjunct Ştefan Kovacs, a urat bun-venit tuturor celor prezenţi – elevi şi părinţi – după care a dat cuvântul primarului. Edilul urbei a promis că va fi alături, ca şi până acum, de cadrele didactice, de conducere a şcolii şi de toate problemele pe care speră să le poată rezolva favorabil ca şi în anii precedenţi, sprijinindu-se pe susţinerea Consiliului Local, a comitetului de părinţi, a părinţilor şi, cum e firesc, a cadrelor didactice, pentru o bună activitate în interesul elevilor şi a cadrelor didactice care doresc un învăţământ de calitate. Înainte de a încheia, a urat elevilor o asimilare a cunoştinţelor la cele mai înalte cote, iar dascălilor un an uşor, cu rezultatele scontate. Aceleaşi promisiuni de susţinere pentru o bună activitate au exprimat şi Ioan Oltean, preotul Crin Triandafil Theodorescu, preşedintele Comitetului de părinţi al şcolii, care a invocat pe Bunul Dumnezeu, cerând să-şi trimită harul peste toţi.

Directorul Spiridonică a asigurat că elevii vor fi în cea mai mare siguranţă la şcoală, atât datorită sistemului de supraveghere, cât mai ales a colaborării foarte bune cu Jandarmeria şi Poliţia oraşului Năsăud. Un „tratament” special au primit bobocii din clasele I şi cei dintr-a V-a, care au schimbat ciclul primar.

În cele mai bune condiţii au demarat cursurile şi la celelalte şcoli din Oraşul Academicienilor: Grupul Şcolar Silvic, Grupul Şcolar Economic, Colegiul Naţional „George Coşbuc” cu Şcoala de Aplicaţie şi Şcoala Valea Spinului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5