Fiecare poliţist cu şcoala lui!

Fiecare din cele 271 de unităţi şcolare din Bistriţa-Năsăud va avea un poliţist care va monitoriza siuaţia, pentru soluţionarea problemelor specifice, însă orice incident va fi sesizat strict prin 112, a precizat comisarul şef Liviu Olariu, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit adjunctului şefului IPJ BN, decizia a fost luată în urma unei şedinţe coordonate de Instituţia Prefectului pe tema creşterii siguranţei în şcoli.  

“Poliţia are elaborat un plan de măsuri pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ. Fiecare şcoală din acest judeţ am repartizat-o unui poliţist, iar în mediul rural avem situaţii unde un poliţist are în responsabilitate două şcoli.

Acest poliţist desfăşoară mai multe activităţi. Dimineaţa se asigură prezenţa unor poliţişti în zona de afluire a elevilor către şcoală. Poliţistul va fi un consilier pe probleme de siguranţă a conducerii şcolii, a diriginţilor, a profesorilor, va rezolva probleme specific poliţienesc”, a menţionat comisaruş şef Olariu.

Acesta a adăugat că şi şcolile au anumite obligaţii, de la asigurarea pazei umane, instalarea unor sisteme de supraveghere video, instaurarea unui program “profesor de serviciu/elev de serviciu” pe timpul programului.

Oricum, regula rămâne cu 112!

Mai mult, Inspectoratul de Poliţie Bistriţa-Năsăud va continua campaniile de prevenire a abandonului şcolar,  a absenteismului şcolar, dar şi de prevenire a infracţionalităţii, inclusiv prin cooptarea elevilor voluntari ai Poliţiei.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]