În fiecare săptămână mii de turişti vin la Băile Figa

Au trecut peste doi ani de la deschiderea oficială a staţiunii Băile Figa, şi succesul turistic al parcului balnear este unul de excepţie. Amenajarea celor 15 hectare de teren pe care se întinde parcul balnear a fost completată în anul 2011 cu lacul sărat ,,Cerbul’’ şi cu Râul Leneş, iar în anul 2012 staţiunea a fost din nou extinsă, cu un bazin cu apă dulce, cu efecte acvatice şi jacuzzi exterior şi cu un Aqualand, noi puncte de atracţie ale staţiunii, care se bucură de aprecierile şi admiraţia tuturor celor care trec pragul parcului balnear de la Beclean. Toate spaţiile şi amenajările de aici au fost bine gândite, staţiunea oferind un loc perfect de relaxare, dar şi o oaza de sănătate, având în vedere că apele sărate şi nămolul de aici au proprietăţi asemănătoare cu cele de la Techirghiol.
Odinioară un loc mlăştinos populat doar de animale, parcul balnear a devenit o atracţie turistică remarcabilă, cu multe spaţii verzi, locuri de joacă pentru copii, un centru spa, jacuzzi, saună, o piscină cu apă dulce şi alta cu apă sărată, un bazin rustic cu nămol,o cascadă, un lac sărat şi un râu leneş, pe care turiştii pot pluti relaxant, pe colace şi barcuţe gonflabile. De asemenea, toboganul cu jet de apă a devenit unul din locurile favorite ale tuturor celor ce se bucură de vacanţe şi timp liber la Figa, copii şi adulţi savurând plini de energie şi bucurie aceste facilităţi de divertisment. De altfel, încă de la intrarea pe poarta tradiţională de lemn, adusă din Maramureş, turiştii sunt tentaţi să uite de toate grijile.De la poartă, musafirii au o vedere de ansamblu a întregului parc balnear. În stânga aleii principale se află terenurile de sport, locurile de joacă pentru copii, râul leneş şi toboganele acvatice iar în cealaltă parte sunt amplasate plaja cu nisip, piscina cu apă sărată. Jos, la liziera pădurii, se află, într-un cadru natural deosebit, lacul sărat ,,Cerbul’’. În capătul aleii se află clădirea cu bazinul de apă dulce, centrul spa şi sala de fitness, iar alături - o terasă în stil rustic, unde turiştii se pot relaxa în voie. Peste tot, pe plajele cu nisip, pe plajele cu iarbă, pe plaja lacului sărat, pe gazonul artificial de la râul leneş, se găsesc şezlonguri, într-un număr mare, şi umbrele protectoare, astfel ca turiştii să aibă parte de cele mai confortabile condiţii.
Dincolo de amenajarea peisagistică de excepţie, unde gazonul, florile, pietrele, lespezile şi alte decoruri rustice dau farmec şi culoare locului, turiştii pot petrece aici o zi fără a se plictisi vreo clipă. Pasionaţii de sport au acces la trei terenuri amenajate cu gazon sintetic, unul de fotbal şi două de tenis, dar şi la o sala de fitness aflată în interiorul centrului SPA. Tot în clădirea SPA, ridicată în mijlocul staţiunii, se găseşte o piscină cu apă dulce, încalzită la o temperatură optimă. În acelaşi spaţiu mai pot fi găsite două minibazine jacuzzi, două minibazine pentru copii,o saună, iar la etaj se află un cabinet medical, săli de masaj, sala de fitnes, un minibar şi un colţ cu masa de tenis şi o masa cu joc de fotbal. Bazinul cu apă sărată este amplasat în aer liber, fiind străjuit de terase unde se poate mânca şi se pot servi băuturi răcoritoare. Într-o altă zonă a staţiunii a fost amenajat rustic, cu împletituri din lemn şi băncuţe tot din lemn, un loc unde se pot vedea blocurile de sare, iar nămolul care se găseşte aici este perfect pentru a începe un tratament pentru ameliorarea afecţiunilor reumatice, ale sistemului nervos periferic, ale aparatului locomotor sau chiar afecţiuni ginecologice.
Tot în parcul balnear ,,Băile Figa,, copiii au la dispoziţie un parc de joacă generos, amenajat cu mobilier ecologic, din lemn, un parc de aventură, o tiroliană şi un labirint verde, din arbuşti de tuia, locuri în care cei mai mici vizitatori ai băilor se pot distra minunat. De asemenea staţiunea mai are amenajări cu locuri pentru picnic, o zonă cu un mic lac cu apă dulce, împrejmuit cu băncuţe şi cu un podeţ de lemn, pentru odihnă şi relaxare, precum şi alte pasaje şi podeţe rustice, care asigură vizitarea orcărui punct al parcului balnear. De remarcat este şi punctul de belvedere, unde a fost amenajată o cascadă artificială, loc din care poate fi admirat întregul parc balnear, precum şi împrejurimile împădurite ce înconjoară zona, care oferă un decor natural deosebit acestor locuri frumoase.
Mai mult, în Parcul Balnear ,,Băile Figa’’ sunt în fază de finalizare lucrările în vederea construirii zonei de Aqualand, parte care vine să completeze oferta de relaxare şi divertisment din renumita staţiune turistică beclenară. Cu ocazia deschiderii oficiale a sezonului estival 2012, în 16 iunie, a fost dat în funcţiune bazinul exterior cu apă dulce şi jacuzzi-ul exterior, un spaţiu generos pentru toţi iubitorii înotului şi ai sporturilor acvatice. Piscina exterioară are dimensiunile de 30 metri/15 metri, cu o adâncime variabilă cuprinsă între 1,1 metri şi 1,8 metri şi prezintă o formă deosebită de cea standard, cu apă dulce încălzită. Piscina este prelungită cu un jacuzzi ataşat având o capacitate de12 persoane. Apa caldă pentru această piscină va fi furnizată de un sistem cu 30 de panouri solare.
De asemenea se află în faza de finalizare încă o piscină cu apă dulce caldă, având lungimea de 18 metri, lăţimea de 15 metri şi adâncime cuprinsă între 0,8 metri şi 1,2 metri. Această piscină va fi locul de colectare pentru utilizatorii celor trei tobogane acvatice, prevăzute şi ele a fi realizate în cadrul acestui nou proiect turistic de la Beclean. Toboganele vor pleca de la o înălţime de 10 metri şi vor avea diferite elemente dinamice, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, pe o lungime la sol de peste 35 de metri. Apa din cea de-a doua piscină va fi antrenată, cu ajutorul unor sisteme complexe de duze şi pompe, în efecte spectaculoase precum cel de ciupercă şi de cascadă. Pentru acest al doilea sistem de divertisment acvatic apa va fi încălzită de un grup termic cu 20 de panouri solare. Un alt obiectiv prevăzut în extinderea parcului balnear cu „Aqualand”-ul este o saună exterioară cu o capacitate de zece persoane. Toate noile atracţii acvatice, amintite mai sus, (bazine, jacuzzi, efecte cu jet de apă, etc.) vor avea montate proiectoare luminoase subacvatice, care vor produce efecte vizuale deosebite, ce vor încânta turiştii ce îşi vor petrece vacanţele aici.
Băile Figa sunt administrate de către Primaria oraşului Beclean, care are, şi pentru viitor, noi proiecte continuare a extinderii parcului balnear, în urma succesului extraordinar de care se bucură zona de la inaugurare până acum. După ce zeci de mii de turişti din toate colţurile ţării au petrecut momente de odihnă şi relaxare aici în vara anului 2010 şi în sezonul estival 2011, iată că şi în cel de-al treilea an de funcţionare renumele de care se bucură deja staţiunea Băile Figa aduce, şi de la inaugurarea noilor amenajări de la Figa, mai cu seamă în zilele frumoase şi călduroase, alte mii şi mii de turişti, care vizitează parcul balnear şi oraşul Beclean, bucurându-se de toate dotările staţiunii şi petrecând aici clipe de neuitat. Toţi aceşti oaspeţi ai meleagurilor beclenare confirmă încă o dată reuşita deosebită a transformării Becleanului într-un important centru de atracţie turistică al judeţului şi al întegii Transilvanii, iar afluenţa continuă şi numeroasă de turişti care vin aici din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate sunt o bucurie nemărginită pentru conducerea administraţiei locale, care a depus eforturi deosebite pentru a putea materializa acest proiect care a schimbat total destinul oraşului Beclean, transformând aceste frumoase meleaguri într-o importantă destinaţie turistică a României.

Comentarii

04/07/12 15:29
udiu

superb locul merita vizitat,pretul bun pentru orice persoana,locuri de distractie super,curatenie de nota 10*, ATENTIE DEVINE DEPENDENTA!!!
un loc nemaipomenit!
o statiune de nota 10**********************************************************************************************************************************************************************************
cinste celor care au luat parte la acest proiect,in special domnului primar al orasului Beclean !!!!!!!!!!!!!!!!!!

04/07/12 15:31
udiu cociu

bravo! bravo! bravo!!!!!!!!!! foarte frumos locul cinste celor care au luat parte la acest program!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5