Flăcări violente la Leoni. 1000 de muncitori au fost evacuaţi

Efectivele Detaşamentului de Pompieri Bistriţa au executat azi, 25 august a.c., un exerciţiu tactic la cel mai mare operator economic din municipiul Bistriţa, situat pe strada Tărpiului din localitate. Ţinând cont de faptul că în acest obiectiv îşi desfăşoară activitatea un număr foarte mare de persoane, orice situaţie de urgenţă, generată de un incendiu sau de altă natură, poate avea consecinţe nedorite.
Pentru a ne asigura că atât efectivele Inspectoratului Situaţii de Urgenţă “Bistriţa”, cât şi personalul specializat PSI de la locul de muncă, actionează cu respectarea procedurilor de specialitate, a fost pus în practică un scenariu care a prevăzut un incendiu într-una din secţiile fabricii, cu două victime aflate în imposibilitatea de a se evacua şi flăcări violente la nivelul structurii de rezistenţă şi la acoperişul obiectivului.
Evacuarea celor peste 1000 de persoane de la locul de muncă a fost realizată în intervalele de timp prevăzute, în locuri special destinate evacuărilor, iar echipajele de intervenţie, odată alertate, au acţionat pentru gestionarea situaţiei de urgenţă date.
Dispeceratul Integrat I.S.U. – S.A.J. a alocat patru echipaj de stingere, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi autospeciala de intervenţie şi salvare de la înălţime şi un echipaj de descarcerare. Asigurarea asistenţei medicale a fost gestionată de un echipaj de prim ajutor SMURD.
În continuare, facilităţile cu aglomerări mari de persoane, spaţiile publice şi private unde îşi desfăşoară activitatea un număr important de cetăţeni, vor obiective unde se vor executa exerciţii tactice, cu forţe şi mijloace în teren.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5