Florin Urâte (PNL) reclamă improvizaţiile şi incoerenţa din politicile guvernamentale ale PSD

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Oamenilor de Afaceri din PNL, Florin Urâte, consideră că România trebuie să aibă o creştere economică sustenabilă şi predictibilă, iar guvernanţii să intervină cu corecţii necesare atunci când apar disfuncţionalităţi. „La un moment dat ai un program de guvernare pe care-l gândeşti şi din punct de vedere electoral şi cu unele puncte pe care ţi le asumi, dar la un moment dat, dacă devii responsabil pentru ţară şi pentru cetăţeni, trebuie să ştii să vii cu nişte corecţii necesare şi să ai un program efectiv fiabil.  (...) Trebuie să ai o creştere economică sustenabilă şi predictibilă care are la bază o creştere a nivelului de trai dar în paralel cu competitivitate şi cu alţi indicatori prin care te raportezi la alte state membre din Comunitatea Europeană sau din Europa de Est. Competitivitatea firmelor româneşti se verifică între venituri şi cheltuieli prin comparaţie cu mediul de afaceri din celelalte ţări”, a explicat Urâte.

          Acesta a făcut referire şi la infrastructura deficitară care constituie o bază pentru creşterea economică, investiţiile majore în infrastructură mergând  preponderent spre zona rurală, care trebuie dezvoltată, însă sunt probleme la nivelul marii infrastructuri. În context, a remarcat Florin Urâte, este „josnic ca cei de la guvernare să vină să impoziteze gospodăriile”, care nu sunt miza creşterii economice, în loc să vină cu facilităţi care să-i sprijine pe fermieri pentru a deveni competitivi pe piaţă, cumparativ cu cei din spaţiul UE.

          „Tot timpul improvizăm. În momentul în care se golesc banii la buget, automat intrăm repede într-o disperare şi se umblă ba în Codul Fiscal, ba în Codul Muncii, ba în suprataxări. Cred că această incoerenţă, lipsă de profesionalism, lipsă de seriozitate cu care trebuie abordat un program pentru România duce ca politicile din ultima perioadă ale guvernării PSD să fie politici de improvizaţie, de disperare şi care vor avea efecte negative pe termen mediu şi lung în România. E momentul să se tragă un semnal mare de alarmă în ceea ce priveşte corecţie, să ai puterea să spui „da, aici sunt lucrurile pe care le-am greşit”. Văd că sunt şi certuri interne între ei, sunt viziuni diferite, însă totul este pe alte priorităţi”, a declarat Florin Urâte.

          Nu în ultimul rând, preşedintele Oamenilor de Afaceri din PNL B-N a reclamat slaba absorbţie a fondurilor europene din acest exerciţiu financiar. Florin Urâte a dat exemplul cu Master Planul de apă şi apă uzată, pentru care nu au fost încă atraşi bani, deşi suntem în 2017, iar România are de îndeplinit o serie de condiţionalităţi până în 2020, perioadă de la care ar putea ca investiţiile să poată fi realizate doar prin resurse proprii, ceea ce ar detemrina un grad de îndatorare imens pentru ţara noastră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5