Focul lui ”Fahrenheit 451” la Bibliotecă

Ioana Bălan, clasa a IV-a creație literară, Palatul Copiilor Bistrița

În Săptămâna Cărții pentru Copii, inițiată de Biblioteca Județeană George Coșbuc BN, s-a derulat, în Clubul Coșbook, și activitatea După ”Fahrenheit 451”, propusă de Clubul Copiilor Năsăud.Ideea colegilor noștri năsăudeni – de a avea o dezbatere pe marginea filmului/ cărții ”Fahrenheit 451”, deRay Bradbury,am îmbrățișat-o fără rezerve.
La început, directorul Bibliotecii, poetul Ioan Pintea, ne-a introdus în mirajul lecturii, după care profesoara Maria Rus, moderatoarea evenimentului, a gestionat pas cu pas momentele ”lecției”. S-au vizionat secvențe din film, s-au făcut aprecieri, s-a discutat comparativ, s-au susținut prezentări de carte din partea ambelor tabere. Și doamna director a Clubului Copiilor Năsăud, profesoara Dorina Buia, ne-a mărturisit fascinația pe care o au cărțile asupra dânsei.
”O carte este o ființă!”Fără viață, ar spune unii, însă, după această experiență, am aflat că acest obiect mirific ar putea fi, în mâinile unora, pe cale de dispariție. Nu pentru că scriitorii dispar, ci, așa precum am învățat: o carte necitită este o carte moartă.
”Fahrenheit 451” poate fi o oglindă a vieții noastre. Ceea ce atunci părea imposibil, acum este viața de zi cu zi. Montag este (mai întâi) o victimă a aparatelor ce ne fac acum să uităm de cărțile care ar trebui prețuite. Până la urmă el se identifică cu Cartea.
Am vorbit cu orele despre cărți și despre cum prețuiește fiecare cărțile, despre cât sunt ele de indispensabile pentru o persoană cultivată. La final, am mâncat cireșe, ce ne vor aminti de focul lui ”Fahrenheit 451”.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]