Focuri de artificii cu amenzi, dosare penale şi autorizaţii retrase

Nu mai puţin de 32 de infracţiuni au fost constatate şi 83,7 kg obiecte pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, în cadrul acţiunii „FOC DE ARTIFICII”, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Bistriţa-Năsăud şi cei de ordine publică au acţionat, în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, în baza planului naţional ,,Foc de artificii”, pentru verificarea legalităţii deţinerii, depozitării, comercializării, transportului şi folosirii de articole pirotehnice de către persoane fizice şi juridice. vÎn această perioadă, poliţiştii au desfăşurat, pe raza judeţului, 24 de acţiuni şi controale de specialitate în complexe, pieţe şi alte obiective, pe raza judeţului nostru.

Cu această ocazie, a fost retrasă unei persoane juridice autorizația eliberată pentru deţinerea, transportul, folosirea şi comercializarea obiectelor artizanale și de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice din categoria I. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 83,7 kg obiecte pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4.

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost constatate 32 de infracţiuni conform Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, fiind cercetate 25 de persoane în cauze penale. Totodată, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5000 lei.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]