Fonduri europene pentru Castelul de la Posmuş şi drumul Poarta Transilvaniei

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul unei emisiuni la AS TV, că două proiecte depuse pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 au trecut de etapa calificării administrative. Este vorba desore restaurarea Castelului Teleki de la Posmuş şi de drumul judeţean 172 D -  Poarta Transilvaniei, pe tronsoanele Colibiţa-Prundu Bârgăului, Josenii Bârgăului-Strâmba – Ilva Mică şi Ilva Mică-Ilva Mare.

„Pe mine mă bucură foarte tare că am trecut de calificarea administrativă la ADR Nord-Vest cu proiectul depus pe POR pentru modernizarea drumului Poarta Transilvaniei. Avem garanţia, am trecut la evaluarea tehnico-financiară a proiectului. Eu sper ca până-n vară să avem semnat contractul de finanţare. Altă veste bună este tot de la POR cu reabilitarea castelului de la Posmuş, de care se face vorbire de foarte mulţi ani”, a declarat preşedintele Moldovan.

În context, şeful administraţiei judeţene a menţionat că, pe parcursul vremii, Consiliul Judeţean nu a avut banii necesari unei investiţii de anvergură la Posmuş, costurile fiind