A fost semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru noul pavilion de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, cea mai mare investiţie din sistemul public de sănătate, de 50 milioane euro!

Administratorul public al judeţului, Florin Moldovan, şi Ioan Scurtu, administratorul companiei Dimex 2000 Company SRL, lider de asociere, au semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru obiectivul de investiţii „Extindere pavilion spital prin construirea unui corp de clădire 2S+P+4E cu pasarelă de trecere între clădirea existentă şi cea propusă”. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, vicepreşedinţii Camelia Tabără şi Ciprian Kecskes Simionca, directorul economic al CJ – Teofil Cioarba, directorul executiv Ciprian Ceclan de la Direcţia de Investiţii, Drumuri Judeţene, consilierul judeţean Cristian Cârlig. Spitalul  Judeţean de Urgenţă Bistriţa  a fost reprezentat de managerul Gabriel Lazany, Deak Gabriela – director medical, Szekely Paul – director administrativ, Albu Mihaela Ioana- medic specialist chirurgie plastică- Microchirurgie Reconstructivă, Kantor Maria Erzsebet- medic primar Oftalmologie, medic cu delegare de atribuții de coordonare Compartiment Oftalmologie, Hărăguș Mihai Alexandru- medic primar cardiolog, şef de Secție Cardiologie, Vârciu Andrei- medic specialist Gastroenterologie, medic cu delegare temporară a atribuțiunilor de coordonare a Compartimentului endoscopie-ecografie, Gărduș Iuliana- medic primar Neurolog, medic șef Secție Neurologie, Marchiș Ioana Mariana- medic primar Medicină Internă, medic Specialist Gastroenterolog, Fărcaș Rotariu Andrei- medic specialist Neurochirurgie, Sonea Ancuța Cosmina - medic primar Nefrologie, directorul executiv DSP B-N – dr. Anca Andriţoiu, dr. Adela Cârcu – director executiv adjunct CAS B-N.

Preşedintele Consiliului Judeţean a menţionat că este unul dintre cele mai importante proiecte ale administraţiei judeţene, cu o valoare de aproximativ 50 milioane euro, care va fi finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, fiind deja transmis către Comisia Europeană. Până la semnarea contractului de finanţare, foarte probabil în toamnă, Consiliul Judeţean va bugeta sumele necesare pentru realizarea proiectului tehnic, urmând să-şi recupereze banii. Durata de realizare este de doi ani şi şase luni, însă se doreşte ca acest termen maximal să fie redus, dat fiind faptul că lucrează o companie din judeţul nostru.

„Semnăm contractul pentru extinderea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa prin construirea unei noi aripi care printr-o pasarelă care va face conectarea cu Secţia ATI, Secţia  de Chirurgie şi Blocul Operator. Vom avea o construcţie nouă, cu şapte niveluri, două la subsol, parter şi patru etaje, cu o suprafaţă construită de aproximativ 2500 mp, în care vor funcţiona 205 paturi. Am început procedura de licitaţie în mai 2020 şi suntem la final de iunie când am ajuns la faza de semnare a contractului. În urma procedurii de achiziţie, contestaţie, procese pe la Curtea de Apel Cluj, a fost desemnată câştigătoare Asocierea dintre Dimex 2000 Compay SRL – Hidro Salt B 92 SRL – Consola Grup Construct SRL – Mansart Corporate SRL – Cubicon Invest SRL”, a declarat preşedintele Moldovan.

Potrivit acestuia,  la primul subsol va fi un depozit şi adăpost pentru protecţie civilă; la parter – Secţia de Hemodializă şi o parcare robotizată cu 90 de locuri; la etajul I – Secţia ORL (25 paturi şi Structura de spitalizări de zi); la etajul II – Secţia Cardiologie (55 paturi, din care 10 paturi pentru USTACC (Unitatea de supraveghere şi tratament avansat al pacienţilor cardiaci critici); Secţia hibrid AngioCT pentru cardiologie intervenţională şi Compartiment Oftalmologie (15 paturi plus 10 paturi spitalizare de zi); la etajul III – Bloc Operator şi secţii spitalizare, patru săli de operaţie (Neurochirurgie, Gastroenterologie intervenţională, Chirurgie plastică şi Oftalmologie), Compartiment Neurochirurgie (15 paturi) şi Compartiment Chirurgie plastică (10 paturi); la etajul IV- secţii de spitalizare pentru Compartimentul de Gastroenterologie (20 de paturi) şi Secţia Neurologie cu 55 paturi, din care 10 paturi pentru unitatea cu accidente vasculare cerebrale.

„Odată cu implementarea acestui proiect vom avea Blocul Operator extins cu încă patru săli de operaţie. Vom avea 12 săli de operaţie, independente şi dotate cu aparatură de ultimă generaţie. În cadrul acestei clădiri vom avea şi o sală cu 150 de locuri pentru cursuri de specializare, şedinţe de lucru, conferinţe de specialitate, organizarea concursurilor pentru posturi în SJU Bistriţa. Scopul nostru general declarat acum zece ani, care rămâne şi prin implementarea acestei investiţii este acela de acordare a celor mai bune servicii medicale, cu scopul de a îmbunătăţi starea de sănătate a populaţiei”, a menţionat preşedintele Moldovan.

În context, acesta a amintit şi de faptul că este aproape finalizat studiul de fezabilitate pentru Secţia de Psihiatrie, proiect care va fi depus pe POR 2021-2027 şi pentru reabilitarea Secţiei de Reabilitare Medicală din locaţia fostului hotel Krone.

Managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany, a punctat faptul că se fac paşi importanţi în sănătatea publică care trebuie să ofere condiţii cel puţin la fel sau chiar mai performante ca în mediul privat.

„Este cel mai ambiţios proiect de investiţii pentru sănătatea publică în Bistriţa-Năsăud. Ne propunem să oferim cetăţenilor atât standarde înalte de calitate din punct de vedere medical, cât şi în privinţa condiţiilor hoteliere. Confortul medical este dat în primul rând prin liniile de gardă, noi avem 14 linii de gardă la dispoziţia pacientului. De multe ori cazuri foarte grave din sectorul privat ajung în sectorul public. Proiectul este centrat pe pacient. Vom avea cea mai performantă secţie de Hemodializă din România”, a explicat Gabriel Lazany.

Managerul SJU Bistriţa a prezentat structura noii clădiri, menţionând că nu se va face rabat de la calitatea lucrărilor, urmând să fie făcute dotări cu echipamente medicale la cel mai înalt standard. Rând pe rând, au fost prezentaţi şi medicii care vor coordona activitatea secţiilor şi compartimentelor din noul pavilion al SJU Bistriţa. Potrivit acestuia, în prezent, se lucrează la lucrările de eliberare a terenului, de relocare a Staţiei de oxigen, a bazinelor de apă etc., astfel încât la finalizarea proiectului tehnic pentru noua investiţie să fie pregătit şi amplasamentul.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5