Lipsa trotuarelor a dus la accidentarea unei fete

( Foto) De Sfânta Maria, ore în şir, blocaj la Colibiţa ! Drumul nu a făcut faţă ! Nu avem locuri de cazare, nici parcări la maşini !

Azi,de Sfânta Maria, staţiunea Colibiţa a fost plină de turişti. Maşini de Bucureşti, Timişoara, Iaşi, ce mai, din toată ţara, au venit să vadă marea de la munte, sau Alpii României, cum se vorbeşte, mai nou, de zona cu cel mai ozonat aer din ţară. Toate bune şi frumoase, doar că oamenii au fost prinşi într-un ambutejaj ce a blocat ore în şir drumul. Dacă maşinile sunt parcate pe ambele sensuri, nu se mai poate merge din ambele direcţii. Zilele trecute primarul Bistriţei declara ca nu sunt suficiente locuri de cazare pentru turistii din oras. Cereri sunt, locuri la hotel nu. La Colibiţa se întrevede construcţia unui nou hotel. La capitolul infrastructura rutiera nu stam însă prea bine, pentru că nu avem parcări şi nici prea multe locuri unde oamenii să aibă acces la lac, decât pe proprietăţi private. În acest sens se încearcă unele măsuri de către autorităţi, în faţa celor ce au ocupar abuziv malurile lacului. 3 echipaje de politie in zona (unul de la rutiera, unul de la politia rurala si unul cu motocicleta), care gestionau situatia, au reuşit cu greu să facă faţă.
O fetiță de 11 ani din Arad a fost lovită de o mașină la Colibița, în apropierea complexului Fisherman's, de către o şoferiță de 23 de ani din Sîngeorz-Băi. Fetița a fost preluată de SMURD Prundu Bârgăului și transportată la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, după ce o roată a mașinii i-a trecut peste picior. Pe unde să circule pietonii dacă nu avem trotuare ?
Uimiţi de ceea ce au văzut turiştii spun că se vor mai întoarce aici, dar aşteaptă parcări, mai multe posibilităţi de petrecere a timpului liber, făcute organizat, de instituţiile statului, sau de agenţii de turism. Dar şi mai multe locuri de cazare. Poate, acum după declararea zonei ca staţiune, lucrurile se vor schimba. Până vor avea şi alte alternative, turiştii s-au răcorit pe pontonul de la complexul Fisherman’s, au făcut o tură cu barca sau au ales plaja Plaja Cool(ibiza), tot a complexului. Un loc frumos, pentru care managerul merită felicitări.
Sperăm ca pe viitor să avem şi opţiuni de petrecere a timpului şi din partea statului, aşa cum se întâmplă la Figa, sau cine ştie să se facă şi acel hotel abandonat.
Colibiţa este un colţ de rai, unul dintre cele mai frumoase din lume, iar judeţul ar putea face aici bani frumoşi. Depinde de noi.

USR-PLUS

Comentarii

16/08/17 09:09
Vizitator

Oricum, dupa Sf. Maria, vara e pe sfarsite si problemele de aglomeratie se rezolva de la sine. Si pentru ca de acum incolo putem vorbi la trecut despre vara, cel mai bine se potrivesc versurile trupei "The Motans" din piesa muzicala intitulata AUGUST:

Te urăsc, pentru că am fost fericit
Am luat dragostea-n rate, acum, cu insomnii o achit
Am trait cu viteza luminii, am avut o viață la cheie
Chișinău, București, Londra, Paris, Calea Lactee
Ne hrăneam cu raze de soare, și nopți zgomotoase
Acum suntem la dietă, dar totuși, visăm după șase
Și-am dat la maximum, bass si volum, dar ma doare oricum
Te rog, întoarce-mă- n august, fă-o acum!

Refren:
A fost o vară…Eee…Aaa…Ooo…
Frumoasă ca Marilyn Monroe
Cu emoții și fiori en gros
Ca trei de șapte-n casino
A fost o vară…Eee…Aaa…Ooo…
Întoarce-mă- n august din nou
Alintă-mă
Cu stereo-bătăi de inimă

Ești ca un cutremur, ador să stau în epicentru
Ești ca un roșu aprins de tot în filme alb-negru
Esti ca linistea’nainte de furtuna
Acum îmi fulgeră si-mi tuna
Ești ca praful de pușcă în două cu miere
Ești dulce amară, ești ca ultima zi de vară
Azi te urăsc, mâine, am să-ți cad la picioare

Bridge:
Spune-mi care-I miza timpului, iar eu am s-o dublez
Îți promit că vom fi fericiți cu orice preț
Cad în frecvențe joase, tu ridică-mă la solo
Întoarce-mă în august și uită-mă acolo

Refren:

16/08/17 10:54
Cititor

La noi in Romania, "ciu.rla.nii" nostri blocheaza drumurile indiferent ce masuri organizatorice s-ar lua , pentru ca toti vor sa faca cumparaturile direct din masina , direct din masina sa faca plaja, direct din masina sa manance la restaurant, direct din masina... si direct din masina... si pe o parte si cealalta a drumului... si ce (?! ) daca tu, eu, sau altcineva nu mai poate trece , ca " Ma.g.arul"... tot ma.g.ar ramane si inca cu M-Mare ! Si... chiar... de ce n-ati merge voi "calare pe magar" ... ca atunci ati incape si pe langa si printre "ei"... ???!
Pe roman, nu-l inveti minte decat numai daca "tai in carne vie" si daca "dai cu parul" fara mila ... si fara a tine cont de culorile copertilor de la carnetele de partid , dar oare se poate face asa ceva "aici" ?
Este foarte interesant ca toti " lacustarii " care vin din strainatate unde intr-o forma ori alta au mai muncit pe ici pe colo sa faca euroi ... acolo toti respecta legislatia in vogoare , se conformeaza si stiu sa fie educati si civilizati si cand se inapoiaza pe "coclaiele" de pe unde au plecat, imediat se comporta exact ca pe acele "coclaie"... devin violenti si fizic si psihic, nu respecta pe nimeni si nimic si ... imediat daca-i atentionezi ori le faci observatii, iti "sar la gat" ori iti dau cu parul in cap ... ca la noi e democratie , toti sunt "cetateni evuropeni" si ... "toti au drepturi" !
Ceeee ... n-ati vazut la TV cum de fata cu televiziunea... "cio.par.panul" - politruc ... cu functii inalte ... i-a dat cu genunchiul in " .oaie" la politzai ? Pai daca "politrucii " nostri au un astfel de tupeu , comportament si de curaj ( politic , doar ca un ultim exemplu ) ... atunci nu stiu de ce ne-am " lega " noi de "lacustarii" care au pus si ei mana pe ceva "evuroi" ... si-au "luat" de prin strinatati tenisi si geaca cu nadragi ( sfartecati-n jenunchi si-n c.ur ) , si-au pus verigi de lantzuri la gat si-n urechi ( si mai stiu eu pe unde ), sa-u tatuat ca si clovnii pe la circ ... si au venit si ei "acasa" pe "coclaul propriu" sa se bucure putin macar de "realizarile " lui , dintr-o masina la care-i pune frana cu calcaiul iesit prin caroserie si dupa care cand te intersectezi cu el ori mergi in spatele sau, trebuie sa-ti pui masca de gaze pe moaca, ori sa aprinzi farurile se poti vedea drumul de fumul care-i iese de la motor ...si pe care-l lasa-n urma si... cine-s mai "sfinti" decat "ei" ??!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]