( Foto) Jorge, Alin Oprea şi Talisman, la Topul Firmelor. Clasamentul, pe șapte domenii

Complexul Metropolis a găzduit în această seară un eveniment devenit deja unul tradiţional al Camerei  de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud şi, în care, organizatorii au conferit distincții pentru firmele de top, în cadrul unei Gale festive, evenimentul fiind, în același timp, un prilej de a împărtăși exemple de succes pentru firmele care se vor naște și crește în anii următori.

Alături de preşedintele CCI Bistriţa-Năsăud Vasile Bar au stat preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, dar şi o parte din oaspeţii sosiţi astăzi la Bistriţa din din Districtul Mecklenburgische-Seenplatte, Germania, fiind vorba de președintele Consiliului Județean Heiko Karger și primarul din Ivenac, Ștefan Guzu.

         „Clasamentul pentru firmele de top a fost realizat conform metodologiei unitare aprobate la nivelul Sistemului Camerelor de Comerţ din România şi are la bază date furnizate de către operatorii economici, fiind incluse firmele care sunt clasate pe primele 3 locuri, în funcţie de categorie şi obiect de activitate. Prezenţa în acest clasament acordă firmelor un certificat de bune practici în afaceri, recunoscut pe plan naţional şi internaţional. Felicit firmele, managerii şi colectivele care au obţinut rezultate deosebite şi le-au propulsat şi calificat ca „Firme de Top”, a precizat Vasile Bar, preşedintele CCI B-N.

În cuvântul său, preşedintele Radu Moldovan a  precizat că a avut privilegiul de a fi alături de cele mai performante companii la ”Topul firmelor” din județul Bistrița-Năsăud. "Mediul privat este coloana vertebrală a economiei românești și un mediul privat puternic înseamnă un stat român puternic și o societate cu un nivel de trai ridicat. În viziunea mea, instituțiile statului trebuie să fie un partener onest în raport cu mediul privat și de câte ori voi constata derapaje de la această regulă le voi semnala! Am făcut-o de fiecare dată și o să o fac și de acum înainte, cu tot ce voi putea din punct de vedere legal, voi fi alături de orice companie serioasă și onestă care aduce plus valoare comunității din județul Bistrița-Năsăud! Doresc sa felicit organizatorii pentru această sărbătoare, precum și toți invitații care prin munca lor fac ca societatea noastră să evolueze! Felicitări și mult succes pe mai departe!”, a precizat preşedintele Emil Radu Moldovan.

În alocuțiunea sa, prefectul Ovidiu Frenţ a felicitat oamenii de afaceri din Bistrița-Năsăud pentru activitatea complexă și nu lipsită de dificultăți pe care o desfăşoară. Prefectul județului a vorbit în continuare despre importanța unei bune colaborări dintre instituțiile de stat şi mediul de afaceri privat pentru găsirea tuturor căilor legale de stimulare a dezvoltării economice și de depășire a barierelor administrative. 

Ierarhizarea firmelor a fost realizată în baza unor indicatori unanim acceptați:  cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utlizării capitalului angajat, aceștia fiind calculați automat în baza datelor de bilanț, pentru anul 2016. Clasamentul a inlus șapte domenii mari de activitate: Industrie, Cercetare – Dezvoltare și High Tech, Agricultură, Silvicultură și Pescuit, Construcții, Servicii, Comerț și Turism. In construcția clasamentului, au fost luate în considerare firmele care se încadrează, din punct de vedere al criteriilor de evaluare, pe locurile 1-3 într-un efort susținut de încurajare a  practicilor de afaceri eficiente și eficace. 

 Atmosfera a fost întreţinută de actriţa Paula Chirilă, vedeta Trustului Intact, şi de cântăreţul George Popagheorghe, cunoscut drept Jorge.

          Festivitatea de premiere a managerilor de top din Bistriţa-Năsăud a fost  îmbinată cu momente artistice oferite de Ansamblul profesionist „Dor Românesc” şi Alin Oprea&Talisman, organizatorii pregătind şi o tombolă cu premii surpriză pentru oamenii de afaceri.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]