( Foto) Zi neagră pe Valea Sălăuţei. Tinerii din Telciu, conduşi, pe ultimul drum cu jale mare. Şi cerul a plâns

Şi cerul a plâns azi la Telciu, dar şi în Maramureş. Trei din cei patru tineri care au murit în noaptea de Paşte în urma unui accident cumplit, ce a avut loc pe raza comunei Telciu, au fost conduşi în Săptămâna Luminată pe ultimul drum. Vasile Moldovan, de 36 ani, a fost înmormântat de la ora 11, şi Gabriel Luca Rebrişoirean, de 18 ani, de la ora 12,30, de către soborul de preoţi ortodocşi. Gaby, conform tradiţiei noastre a purtat costum de mire. Slujba a avut loc în biserică. Lume multă a plâns la înmormântarea lor, întreaga comunitate fiind şocată de o asemenea tragedie. Cei doi au fost îngropaţi în cimitire diferite.
Şoferul de 19 ani, Ion Boiciuc, a fost înmormântat acasă, în comuna maramureşeană Bistra.
Gabriel Dumitru Hordouan, elevul de 15 ani, din clasa a IX-a, va fi înmormântat vineri, în jurul amiezei, după canoanele Bisericii greco-catolice.
Deşi ne aflăm în Săptămâna Luminată, este o săptămână neagră pentru comunitatea din Telciu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean , Vasile Puica, ani de zile director al liceului din localitate, dar şi profesor al tinerilor, declarându-ne că este o mare durere pentru telceni să piardă pe aceşti copii care aveau de-acum înainte viaţa în faţă.
Cei patru tineri au trecut la cele veşnice în noaptea de Paşte, în Săptămâna Luminată. Se spune că acum porţile Raiului sunt deschide. De altfel şi slujba prohodului este una specială, cântându-se "Hristos a Înviat", iar pe masă se află ouă roşii. Bunul Dumnezeu să le dea odihnă veşnică!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]