Fructele toamnei. „Elena” din Ciceu Mihăieşti, mai rumenă ca oricând

          La Ciceu Mihăieşti, în Ferma Pombis, se lucrează la recoltatul fructelor de sezon. Este vremea prunelor şi a merelor. În jur de 200 hectare de livadă aşteaptă doar culegătorii. În plantaţiile de pruni şi meri este o activitate intensă. În hală, de asemenea. Este un rod bogat, ne spune administratorul firmei, ing. Aurel Onigaş.

          „Am început recoltatul prunelor şi acum suntem către finalizarea acestei lucrări. În paralel, acţionăm pentru recoltarea merelor şi expedierea lor către beneficiari”. Pe formaţiuni de lucru se acţionează în flux continuu. Unii sunt în livadă, la recoltat, alţii, la volan, transportă fructele în hală, iar aici sortatorii acţionează în flux continuu. Se recoltează prunele „Elena” şi merele Golden şi Ionathan. Prunele, un soi nou, sunt de o calitate superioară. Inginerul Aurel Onigaş, mai tânărul inginer Nicula Darius şi doamna Ana sunt cei care coordonează întreaga activitate. Culegători, stivuitori, sortatori, toţi sunt interesaţi ca fructele să ajungă rapid la consumatori. Cum spuneam, producţia acestui an este bună şi de calitate. Prunele „Elena” sunt mai rumene şi mai gustoase ca niciodată. Sunt prune pentru consum şi pentru „horincă”. În paralel, se culeg merele şi, împreună cu inginerul Nicula ajung în cea mai tânără plantaţie de meri. Sunt rumene, gustoase şi au ajuns deja la maturitate.

          Ajung în hală şi stau de vorbă cu câţiva sortatori. Doamna Maria a fost bistriţeancă, cu serviciu şi cu casa. A lăsat oraşul şi a venit acasă, cu soţul, la Ciceu Corabia, şi acum este în paradisul merelor. Este pe linia de sortare. Mii de fructe sunt atent aşezate în lădiţele care iau drumul beneficiarilor. Domnul Vasile aprovizionează linia de sortare. Peste 100 de lăzi cu mere trec prin mânile sale şi ajung la harnicele femei care, la rândul lor, aşază cu atenţie fructele în lădiţele speciale destinate acestui scop.

          La Ciceu Mihăieşti, în ferma administratorului Aurel Onigaş, este o activitate intensă. Campania de recoltare continuă, iar fructele pot să ajungă pe masa fiecăruia dintre noi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5