Fundatia umanitara pentru copii Inocenti

Dragi prieteni,

Prin prezenta invitație, Fundația Inocenți si Rotary Club Bistrița Nosa din Bistrița informeaza si invita pe toti bistritenii interesati, sa participarea la cea de-a patra ediție a Galei caritabile „Moș Nicolae pentru copiii cu dizabilitati”, eveniment ce va avea loc Joi, 2 decembrie 2010, la Restaurantul „Coroana de Aur” din Bistrita, Piata Petru Rares, nr. 4, incepand cu ora 18:30. Scopul evenimentului este acelasi ca in fiecare an, acela de a strange fonduri pentru a sustine programele Fundatiei Inocenti destinate copiilor cu dizabilitati.

Momentul cel mai important al evenimentului il reprezenta vizionarea, in avanpremiera pentru Romania, a filmului documentar HAND HELD, de 80 de minute, realizat de către cunoscutul producător de la Hollywood, dl. Donn Hahn, nominalizat de doua ori la premiile Oscar.

Filmul prezintă incredibila poveste de viața a lui Mike Carroll, președintele Fundației Inocenți, cu accent pe ultimii 20 de ani, de când si-a început activitatea caritabila in Romania si este realizat la cele mai înalte standarde de calitate utilizate la Hollywood.

(de menționat ca montajul s-a făcut la studiourile Skywalker ale nu mai puțin celebrului George Lukas).

Filmările au durat 2 ani si s-au efectuat atât in SUA, cat si in Romania, in special in zonele in care Fundația Inocenți isi desfasoara activitatea, respectiv Judetul Bistrița Năsăud si București, iar rezultatul este o poveste emoționanta despre un „om cu o camera” si câteva mii de copii orfani, dar si despre modul miraculos si de neuitat in care si-au schimbat viețile unii altora.

Mike Carroll a fost unul din primii fotografi străini care a ajuns in Romania după căderea regimului comunist din 1989. Când a ajuns, a găsit una din cele mai terifiante scene ale secolului XX. Fotografiile sale incredibile si poveștile din spatele lor despre epidemia de SIDA in rândul copiilor din Romania au fost publicate in Boston Globe si New York Times si au deschis ochii lumii occidentale asupra situației grele a copiilor din Romania. Ce a urmat, a fost o odisee de 20 de ani a lui Mike si a colegilor lui si lupta lor pentru a ajuta copii in nevoie, intr-o tara greu încercata.

Pentru mai multe informatii si pentru a viziona treiler-ul, puteți consulta site-ul oficial al filmului http://www.handheldthemovie.com/.

Pe langă prezentarea filmului, evenimentul va include si momente artistice, tombola si licitație. Taxa de participare este de 250 de lei/persoana, urmând ca fondurile strânse sa fie folosite de Fundația Inocenți pentru programele destinate copiilor cu dizabilitati.

Cei care doresc sa confirme participarea sau să facă donații sunt rugati să ne contacteze la numerele de telefon:

- pentru Fundatia Inocenti: 0363/102406, 0740/154929, persoana de contact: Alexandra Samartean sau 0744 866806, persoana de contact Marin MIC;

- pentru Clubul Rotary Bistrita Nosa: 0731/870297, persoana de contact: Adriana Bartha sau 0744/788189, persoana de contact Cristian Sirlincan.

Cu considerație,

Marin MIC Cristian Sirlincan

Director executiv Presedinte

Fundația Inocenți Clubul Rotary Bistrita Nosa

Bistrița

Fundația Inocenți este una dintre cele mai vechi din Romania, funcționând neîntrerupt din 1990 in București si din 1998 in Bistrița. Pe parcursul acestor 20 ani a oferit servicii pentru copii abandonați, iar din anul 2004 ofera si servicii pentru copii si tineri cu dizabilitati.

Contul pentru donaţii în lei pentru Fundatia Inocenti este:

RO03BTRL00601205241883XX

SWIFT / BIC = BTRLRO22BNA

Numele bancii = Banca Transilvania; Bistrita, Petru Rares, nr.4

.

Comentarii

26/04/11 23:32
Dana Riccio-Cocos

PARASIT DE PROPIA MAMA SI UITAT PRIN CASELE DE COPIII,CE FAC TINERII DE ASTAZI NE INTREBAM,ASTEPTAM MESAJELE DVS.
După 18 ani de când a fost părăsit de propria mamă, Mihai a fost reintegrat în familia sa. Cu toate acestea, a găsit o mamă bolnavă de hepatita C, iar condiţiile în care trăia sunt greu de explicat. Chiar şi aşa, Mihai nu s-a dat bătut. Deşi şi el suferă de epilepsie, şi-a propus să triumfe în viaţă prin propriile forţe nedându-se bătut de la nimic. Astfel, l-a auzit cântând compozitorul Adrian Ordean care l-a ajutat să-şi înregistreze câteva melodii, iar Star Print l-a ajutat să îşi înregistreze gratuit şase piese: ”Cea mai mare dorinţă a mea este să mă lansez, însă nu dispun de resursele financiare necesare pentru a iniţia astfel de demersuri. Am putut doar să înregistrez un număr de şase melodii, iar câteva piese sunt compuse de mine”, a declarat Mihai.
La ora actuală, Mihai alături de cei cinci frați și mama lor trăiesc de pe azi pe mâine într-un demisol plin de igrasie din București. Singurul venit pe care îl are Mihai este pensia pe caz de boală în valoare de 200 lei. Ar vrea să muncească însă din cauza bolii niciun patron nu se încumetă să îl primească. Singura dorință a lui Mihai în prag de Paște este să aibă ce pune pe masă.
Dacă vreți să îl ajutați să aibă parte de o masă tradițională de Sfintele Paști o puteți face trimițând o sumă de bani în contul personal deschis la BCR, sucursala Unirii,
Căldăraru Mihai, Cont: RO28RNCB06720406047200
http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/801312/Mihai-Caldararu-alia...
http://observator.a1.ro/fiiobservator/material/Mihai-Caldararu_9890.html
http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/crescut-prin-orfelinate...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]