Furturile din locuinţe, temă de campanie preventivă a poliţiştilor bistriţeni

În perioada noiembrie – decembrie a.c., poliţiştii bistriţeni desfăşoară o campanie preventivă care urmăreşte creşterea gradului de informare a populaţiei privind măsurile de autoprotecţie pe linie de prevenire a furturilor din locuinţe, case de vacanţă şi case în construcţie, anunţă inspectorul Antonela Gorgan, purtător de cuvânt al IPJ BN.

Potrivit sursei citate, în această perioadă vor fi distribuite afişe în zonele cu aglomerări mari de cabane, case de vacanţă, în staţiuni şi zone turistice. Materiale promoţionale vor ajunge şi la firmele care comercializează materiale de construcţii şi accesorii locuinţe, firmele de construcţii, firmele de pază şi protecţie sau comercianţii de sisteme de pază pentru locuinţe pentru a fi distribuite clienţilor. De asemenea, vor fi intensificate patrulele în zonele în care există case de vacanţă, proprietarii urmând să fie informaţi cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de securizare a locuinţelor, beciurilor, subsolurilor şi anexelor.

De altfel, pentru siguranţa căminului dumneavoastră, poliţiştii vă recomandă să montaţi sisteme mecanice sau electronice de siguranţă, să verificaţi periodic, dumneavoastră sau cu ajutorul vecinilor starea încuietorilor, a geamurilor sau altor spaţii prin care s-ar putea pătrunde în locuinţă. «Anunţaţi imediat poliţia dacă observaţi semne ale unei efracţii !Asiguraţi iluminatul în interiorul şi exteriorul clădirii ! Nu destăinuiţi locurile de depozitare a materialelor/obiectelor de valoare şi reţineţi datele personale ale muncitorilor care lucrează în locuinţa dvs. », sunt alte sfaturi ale Poliţiei bistriţene.

Se spune că nu există lacăt pentru hoţi, dar nici nu-i invitaţi în casă, măcar puneţi-le o piedică!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]