Gabriel-Alin Oul din Lunca Ilvei, pe primul loc la un concurs național de fizică

Ionel Balea

În perioada 28 iulie – 1 august a.c., la Alba Iulia loc etapa națională a Concursului Național de Fizică și Chimie “Impuls Perpetuum”. Ajuns la a XXVI-a ediție, concursul, organizat și finanțat de Ministerul Educației, a reunit pe elevii din clasele VI-VIII clasați pe primul loc la etapa județeană din acest an școlar.

Aula Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit atât festivitatea de deschidere, cât și cea de premierea elevilor. Proba experimentală s-a desfășurat duminică, 28 iulie, la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, iar cea teoretică în ziua următoare la Colegiul Economic“ Dionisie Pop Marțian” din localitate.

Elevul Gabriel-Alin Oul din clasa a VI-a,  de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Lunca Ilvei, a obținut premiul I. Alin a dovedit o pregătire de excepție,  atât la proba experimentală, cât și la cea teoretică, reușind să-i depășească cu un punctaj frumos pe ceilalți 45 de concurenți de la clasasa.

Nu este prima performanță de acest fel pentru Alin. El s-a clasat anul acesta pe primul loc și la etapa națională a Concursului Național de Matematică pentru clasele IV-VIII “Olimpiada Satelor din România”, desfășurată în luna mai la Cluj-Napoca. Palmaresul său mai cuprinde numai în acest an școlar trei premii I și un premiu II la faza județeană a olimpiadelor școlare, toate cu calificări la faza națională, două premii I, un premiu II, două premii III și trei mențiuni la concursurile interjudețene desfășurate la Bistrița, Baia Mare, Târgu Mureș, Dej,Turda și Oradea. Alin a terminat și clasa a VI-a cu media generală 10.

USR-PLUS

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]