Gara Bistriţa nu este păzită! Cine răspunde de siguranţa călătorilor?

Prezenţi al protestul impiegaţilor de mişcare, am constatat că Gara Bistriţa nu este păzită. Licitaţia a tot întârziat, nefiind stabilit încă un câştigător. Practic, şi angajaţii CFR, dar şi călătorii sunt pe cont propriu. Situaţia este similară şi pe tronsoanele Ilva Mică – Vatra Dornei, unde acum 15 ani tunelurile şi viaductele erau păzite de soldaţi. Era o măsură de precauţie împotriva oricăror idei năstruşnice, ca să nu spunem că era vorba de siguranţa naţională. Acum, prin acele posturi cresc bălăriile.
„Oricine poate să vină să facă scandal în Gară. Nu suntem siguri nici noi, nici pasagerii. Ne putem trezi oricând cu o sacoşă în care să fie o bombă, fără să ştim”, ne-a declarat unul dintre angajaţii Gării Bistriţa.

.

Comentarii

23/03/17 09:33
Cititor

Dati-ne voie sa ne cumparam arme de foc cu glontz militar ( pistoale de autoaparare )si ne aparam noi singuri .
Cu sistemul de paza, este ori cu ei, ori fara ei... tot aia-i... ca tot nu pot face nimic si nu au nici o eficientza. Nu uitati, ca frica pazeste via , nu numarul de paznici .Oricum ei nu pot fi omniprezenti peste toate spatiile care trebuie pazite.
Bine-nteles ca si hotii si talharii vor avea arme de foc... ( daca toti cei apti la capatzana vor putea sa-si cumpere ) dar vor sti ca tot la fel, "are toata lumea apta la creier , arma de foc , ca si ei " si se vor gandi mult pana sa faca "un pas" spre a duce la indeplinire ceea ce au planuit sa faca .
Gulmesc... pentru ca niciodata asa ceva , aici la noi in Romania, nu se va mai intampla, pentru ca pana si efectivele fortelor publice de ordine din armata, politie si jandarmerie, pe timpul cat nu sunt de serviciu, NU AU VOIE SA POARTE ARMELE DE FOC DIN DOTARE ASUPRA LOR ... ( de ce , niciodata n-am inteles acest lucru... deoarece in legea lor de organizare si functionare scrie ca au acest drept, dar li se interzice totusi, prin ordine ale ministrilor de resort sa le poarte inafara serviciului, deoarece la noi este mai puternic un ordin al unui ministru decat o lege in vigoare ) pentru ca tot se ca.ca pe ei guvernantii de frica, nu cumva aceste forte sa fie ( mai ) "tari si mai puternici "... decat ei, iar agentii de politie, pe timpul serviciului n-au decat 6 ( sase gloante ) la pistol si efectiv le este frica sa scoata pistolul din toc, pentru ca imediat procurorii sar pe ei ca ulii pe gaina , daca trag un foc de arma... si mai bine accepta " o bataie sora cu moartea " din partea infractorilor, decat sa traga cu pistolul din dotare !
Asa ca... glumeam doar ... Pana una alta luati-va toti cate o "bota de basebool " cu voi si ardeti-i la scafarlie ... ca-i si sigur si "legal"... ca nici o lege nu interzice sa porti in public, o "bota de jocuri sportive "... exact ca si cum ai purta permanent pe umar, o sapa... folosita la prasit... si care , niciodata, nimeni nu poate infirma faptul ca tu mergi ori vi de la "prasit" , iar in drumul tau mergi prin public cu ea pe umar si este o arma la fel de periculoasa... Bota deci ori scorbaciul cu bube a la caii bargauanilor este "solutia " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]