Gavril Ţărmure, desemnat câştigător pentru funcţia de manager la Palatul Culturii

În cursa pentru funcţia de manager al Palatului Culturii (Centrul Cultural Municipal) Bistriţa s-au înscris şase persoane. După analiza dosarelor patru dintre candidați au fost respinși ( Ion Bradea, Mihai Berbunschi, Ciprian Moldovan, Florin Ormenişan). Au rămas în cursă Claudiu Şular – profesor la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, fost director al Liceului de Muzică şi Gavril Ţărmure – manager Centrul Judeţean pentru Cultură, fondator al Societăţii de Concerte Bistriţa.
Proiectele de management au fost analizate de către o Comisie de evaluare, numită prin dispoziţia primarului Ioan Turc. Sursele noastre spun că vom avea o comisie prezidată de secretarul general al municipiului Bistriţa – Floare Gaftone - şi-i are în componenţă pe Mihai Ruşti – şef serviciu relaţii cu publicul, comunicare, Luca Toncian – pianist, asistent universitar dr. la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, dr. Vasile V. Filip – scriitor, profesor de limba română la C.N. „Liviu Rebreanu”, Oliv Mircea – critic de artă, preşedinte al Asociaţiei Uniunea Artiştilor Plastici, Filiala Bistriţa, Galeria Arcade 24.
În baza prevederilor articolului 8, litera q) din Regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management, în vederea ocupării postului de Manager la Centrul Cultural Municipal “George Coşbuc” Bistriţa

Secretariatul comisiei de concurs comunică rezultatul obținut în prima etapă – analiza proiectelor de management:

Rezultat prima etapă: Nr. Crt. Cod Identificare Nota etapa I Observații

1. Nr. Dosar 22360 7,68 Admis

2. Nr. Dosar 22559 8,28 Admis

În conformitate cu dispozițiile art. 19 alin. (3) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările și completările ulterioare:
„Sunt declaraţi admişi pentru susţinerea interviului candidaţii care au obţinut în prima etapă a concursului nota minimă 7“.
Se pare că Gavril Ţărmure are 8,28, iar prof Claudiu Şular- 7,68.
Etapa a doua a concursului – susținere a proiectelor de management în cadrul interviului a fost publică, în Sala mare de ședințe a Primăriei municipiului Bistrița, Piața Centrală, nr. 6. La interviu, Gavril Țămure a primit 9,13, iar Claudiu Șular - 8,13.
Gavril Țărmure are media 8,7 câștigând concursul, iar Claudiu Șular media 7,9.
Până în 7 aprilie, ora 16.00, pot fi depuse contestaţiile, iar în 8 aprilie, în urma afişării rezultatelor finale, vom cunoaşte noul manager. Dacă vor fi, se vor soluţiona contestaţiile de către o comisie formată din Adriana Antoneac – director executiv la Direcţia Educaţie – Turism (preşedinte), Loredana Turţi – consilier juridic Primăria Bistriţa, Adrian Titieni - prof. univ. dr. la UNATC „I.L. Caragiale” Bucureşti, Alexandru Uiuiu – director la Direcţia pentru Culte, Cultură şi Patrimoniu Cultural şi Ştefan Pop – tenor.

Comentarii

08/04/21 10:20
George Carp

Ciudat cum la interviu, Țărmure a primit 9,13 iar Șular 8,13! Rotirea cadrelor! Unii ocupă pe viață funcțiile importante din domeniul culturii, ce făceam noi dacă ei nu existau? Un concurs corect, normal, ar fi fost o grilă cu o sută de puncte, aleasă prin tragere la sorți dintr-un grup de 8-10 grile, făcute cu câteva minute înainte de a fi transmisă de la București către candidați, de către o comisie aleasă tot prin tragere la sorți cu câteva minute înainte, dintre mai multe comisii constituite. Altfel suspiciunile sunt la ordinea zilei!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5