Generaţia tânără de poeţi, la Biblioteca Judeţeană. Luna aceasta vine Bibliobusul

O seară cu generaţia tânără de poeţi, la Biblioteca Judeţeană. În Clubul Cultural „CoșBook” la „Întâlnirile Coșbook” sub genericul „Poeții și cărțile lor”, participanţi la „Întâlnirile de vară de la Telciu, 2017”, manifestare culturală la care participă: Cătălina Băian, Mario Castro, Ana Donțu, Claudiu Komartin, Ștefan Manasia, Ion Mureșan, Iris Nuțu, Gelu Vlașin, Sînziana Șipoș, Alexandra Turcu, Radu Vancu, Nina Vasile, Ioana Vintilă, Cosmin Perța. Amfitrionul întâlnirii, Ioan Pintea, managerul Bibliotecii le-a spus invitaţilor că-i citeşte cu plăcere şi este încântat de ceea ce fac: „Aţi reuşit să schimbaţi mecanismele literaturii româneşti”.
Moderator a fost scriitorul Gelu Vlaşin, cel care a organizat în această săptămână amplul eveniment literar ce a avut loc în comuna natală – Telciu, care le-a vorbit invitaţilor despre Bistriţa ca „un spaţiu ce poate concura cu Madridul, un adevărat reper cultural pe harta ţării, unde sunt acţiuni culturale la cel mai înalt nivel”.
În acest cadru, a fost urmărit şi un videoclip al poetului spaniol Escandar Algeet, o nouă formulă de promovare a poeziei pe internet.
O seară care, cu siguranţă, va rămâne în memoria poeţilor care s-au aflat la Bistriţa, dar şi a spectatorilor ce au asistat la un maraton de lectură publică, poezia îmbrăcând diverse culori în funcţie de personalitatea fiecărui invitat. Concertul susținut de Cristina Vlașin, semi-finalistă a concursului Vocea Spaniei, a fost unul emoţionant.
Scriitorul Ioan Pintea a declarat că luna aceasta Bibliobus-ul atât de mult visat va ajunge în curtea Bibliotecii Judeţene şi că, începând din septembrie, biblioteca pe roţi va lua drumul celor mai izolate sate din judeţ pentru a bucura cu cărţi cititorii.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]