OGLINZI PARALELE

George Țîra a trecut la cele veşnice. Cât de sus pot să zboare oamenii ?

Vă spuneam eu că voi scrie tot mai multe texte de acest fel până când nu va mai fi nimic de scris. Chiar dacă nu vrem să recunoaștem, plecarea lui George Țîra într-o lume cu siguranță mai bună, acolo unde este și prietenul său Gyuri Pascu, lasă un gol în presă și în proză. Nu e obligatoriu să mă credeți. Îmi este greu să vorbesc despre un ziarist care avea caracter, un șef așa cum nu mai există nicăieri în presa asta, nici măcar epigoni, doar niște umbre de lut măcinate de orgolii și ambiții deșarte. Niște țărani, ar spune Dinu Săraru, iar George ar râde și i-ar privi cu compasiune, pentru că omul ăsta avea o uriașă putere de-a înțelege nimicnicia umană, cea care i-a făcut și lui atâtea.

George Țâra avea caracter într-o lume unde nu există așa ceva, demult numai există așa ceva, George fiind unul dintre primii bucureșteni ”orginali” care a făcut un ziar la Bistrița – Actualitatea BN, la a cărui deschidere a venit tot grupul DIVERTIS. Filolog, George avea răbdare cu fiecare, explica și arată, nu țipa, nu înjura , era om, ceea ce nu e puțin lucru. Cred că e tot!

Cât de sus pot să zboare oamenii? Atât cât îi lasă Dumnezeu. Eu cred că George a fost un Icar a cărui aripi s-au topit foarte repede, a cărui mod onest, adevărat și corect de-a face presă nu a fost înțeles în această lume terorizată de bani, ariviști și patroni fără scrupule.

Drum bun prin lumină, George!

Comentarii

04/10/17 15:47
lenuta

a fost un filolog deosebit...condoleante!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5