Gheorghe Mizgan şi-a motivat un ADN Poetic, într-un alfabet liric

Cunoscut ca un perseverent şi truditor deosebit în lumea şi în câmpul misterior al versului, al holdelor mănoase de cuvinte, fiind un neastâmpărat şi fin cavaler al îmbinării sensului versurilor, formării de imagini vizuale şi auditive, prin forţa şi mesajul poetic al limbii române pe care o foloseşte în creaţia sa, Gheorghe Mizgan ne surprinde, din nou, cu un volum sugestiv intitulat „ADN Poetic”, unde îşi demonstrează forţa de creaţie şi crezul său poetic.
Cartea a apărut la Editura Vatra Veche din Târgu Mureş, în 2017, având o semnificativă compertă creată de fiul său, Adrian Dan Mizgan, tehnoredactarea aparţinând autorului, lector de carte fiind consacratul scriitor Nicolae Băciuţ.
Volumul a fost prezentat şi cadrul Societăţii „Conexiuni” de la Palatul Culturii Bistriţa, are 98 de pagini şi o ţinută grafică deosebită.
Gheorghe Mizgan a reuşit un experiment literar mai aparte, în sensul de a pune pe tapet un alfabet liric, prin care îşi indetifică un nou ADN, adică cel poetic, într-o ordine alfabetică de la A şi Z.
Exemplificăm din ADN Poetic, prin „Atitudini”, valenţele creative: „Adulmec aerul atent-/ Astfel admir anticipat;/ Ating aorta aparent/ Asfixiind-o alopat”.
Aşteptăm lansarea volumului şi încă alte creaţii pe tărâmul poeziei.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]