Gimnaştii de la LPS Bistriţa, campioni naţionali. Lupta, din păcate, între doar patru echipe!

Campionatul Naţional de gimnastică pe echipe, rezervat juniorilor II și I, sub egida Federației Române de Gimnastică, şi-a stabilit câştigătorii în sala ”Kati Szabo” din Sfântu Gheorghe. La startul competiţiei şi-au dat întâlnire aproape 80 de tineri gimnaști, în prim-plan aflîndu-se cluburile LPS Bistrița, CSS Sibiu și Dinamo București, precum și Gabriel Burănete (CSS Buzău), Andrei Gula (Dinamo București) și Gavril Luca (CSS 1 Timișoara), la cele trei categorii de concurs, potrivit Federaţiei Române de Gimnastică.

La juniori II, cu doar 4 echipe – de fapt 3, având în vedere că LPS Bistrița a aliniat două formații – Nivel 4 și cu 35 de gimnaști pe linia de start, succesul a aparținut formației bistrițene Robert Someșan / Radu Berariu / Răzvan Marc / Daniel Cira, în timp ce individualul compus a revenit lui Gabriel Burtănete (CSS Buzău), înaintea lui Răzvan Marc (LPS Bistrița) și Raul Șoica (CSS 1 Timișoara).

La cealaltă categorie a Juniorilor II, Nivel 3, cu 6 echipe în concurs, LPS Bistriţa a terminat pe locul 4.

La juniori 1, LPS Bistriţa – în componenţa Cătălin Drunea, Emilian Neagu şi Darius Ciurar – a ocupat poziţia a treia a podiumului din 5 echipe, Cătălin Drunea fiind al şaselea în clasamentul final.

Dacă ne uităm la juniori, la numărul mic de participanţi, ne putem gândi cam ce viitor are gimnastica masculină românească şi nu ne mai mirăm când nu avem rezultate la nivel european, mondial sau olimpic. La băieţi, încă trăim cu Drăgulescu!

Spunem că nu e bun sistemul, că antrenorii pleacă, ba nu sunt bani, dar oare câţi dintre noi ne-am dus copilul măcar în apropierea sălii de gimnsatică, să nu mai spunem că am şi intrat în ea?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]