Graficul desfăşurării examenelor de corigenţă

În acest an şcolar, elevii din învăţământul preuniversitar vor putea susţine examenele de corigenţă în perioada 7 august – 6 septembrie. Primii care vor susţine aceste examene vor fi elevii corigenţi din clasele terminale de liceu, anul de completare, stagii de pregătire practică, urmaţi de elevii de clasa a VIII-a. O altă sesiune de corigenţe va fi organizată în intervalul 2-6 septembrie.

Potrivit unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale, postată pe site-ul ISJ BN, elevii din clasele terminale de liceu, anul de completare şi stagii de pregătire practică vor putea susţine examenele de corigenţă în perioada 7-8 august 2013; elevii din clasa a VIII-a vor susţine aceste examene în intervalul 19-21 august.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, de liceu, din anul de completare şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în perioada 19-21 august, respectiv 7-8 august, se pot înscrie la sesiunea generala de corigenţe, din perioada 2-6 septembrie 2013.

Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu, anul de completare şi stagiile de pregătire practica, care s-au prezentat la sesiunea de corigenţă pentru aceste clase şi nu au promovat examenul de corigenţă vor fi însă declaraţi repetenţi şi nu vor mai avea dreptul să se prezinte la sesiunea din 2-6 septembrie 2013. În ceea ce-i priveşte pe elevii din anii terminali ai învăţământului postliceal, precum şi elevii din anul de completare şi cei de la stagiile de pregătire practică, pentru care curriculumul este organizat modular, pentru aceştia se va organiza o sesiune de corigenţe, până la încheierea cursurilor de pe semestrul al II-lea al anului şcolar 2012-2013; la acesta sesiune pot participa elevii care nu au promovat modulele ce se finalizează până la data de 30 aprilie a anului şcolar, indiferent de numărul de module nepromovate.

O nouă şansă pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a

Aceste examene de corigenţă sunt importante mai ales pentru elevii corigenţi de clasa a VIII-a şi a XII-a, cărora li se oferă o nouă şansă fie de a intra la liceu, fie de a participa la examenul de bacalaureat. Astfel, elevii din clasa a VIII-a, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la admitere în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapa de admitere. La rândul lor, elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot înscrie la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat (august-septembrie 2013), în data de 9 august.

De asemenea, elevii claselor terminale de liceu, ai anului de completare şi ai stagiilor de pregătire practică, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 7-8 august 2013, se pot înscrie la examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august 2013.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]