Grevă japoneză în primăriile din județ! Nu se va întrerupe programul de lucru

Având în vedere Adresa nr. 6 din 18.01.2022 a Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (anexată), precum şi Comunicarea nr. 9/27 ianuarie 2022 a Preşedintelui Corpului Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din România, prin care CPSGCOR achiesează la toate acţiunile de protest din calendarul anunţat de către FNSA, vă informăm că în data de 10.02.2022, în primăriile din județul Bistrița - Năsăud  se va desfăşura grevă japoneză, cu participarea secretarului general, precum şi a oricăror alţi salariaţi care consideră că revendicările sunt legitime.

Pe durata acesteia, activităţile specifice locurilor de muncă se vor desfăşura normal (nu se va întrerupe programul de lucru), iar salariaţii vor purta banderolă albă pe braţul stâng.

Revendicările noastre sunt:

1. Aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice – revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală.

2. Modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene. În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei ,,venituri” cu ,,salariul de bază/încadrare”, fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă.

                              Cu respect,

Președinte al Corpului Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din Județul Bistrița- Năsăud

Secretar General al Comunei Livezile

Emanuela- Corina- Marilena MIHALACHI

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5