Grupul TeraPlast prelungește mandatul directorului general – Alexandru Stânean – pentru o perioadă de 4 ani

Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, prelungește mandatul directorului general – Alexandru Stânean – pentru o perioadă de 4 ani, începând cu 2 iulie 2020. Decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație în cadrul ședinței din data de 26 iunie 2020, se arată într-un comunicat postat pe site-ul compnaiei.

Alexandru Stânean face parte din echipa Grupului TeraPlast din 2007, iar de-a lungul timpului a ocupat poziții precum director general adjunct, director de operațiuni sau responsabil de dezvoltarea pe piețele externe. Totodată, dl Stânean a făcut parte din echipa responsabilă de IPOul companiei în 2008. În urma deciziei Consiliului de Administrație, Alexandru Stânean începe cel de-al treilea mandat de director general în cadrul Grupului TeraPlast.

„Grupul TeraPlast s-a transformat profund în ultimii doi ani prin investițiile realizate cu ajutor de stat. Wetterbest a deschis o unitate nouă de producție, iar TeraGlass și TeraPlast și-au mărit capacitatea de producție și totodata si-au diversificat portofoliul de produse. Acum e vremea să culegem roadele investițiilor realizate până în prezent și să gândim proiecte noi de dezvoltare pentru a aduce valoare adăugată acționarilor și partenerilor noști. Mulțumesc Consiliului de Administrație pentru încredere.” a declarat Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Sub mandatul său, compania TeraPlast s-a remarcat prin creșterea afacerilor și a profitabilității, în contextul favorabil al pieței construcțiilor și al măsurilor de eficientizare operațională precum și prin includerea în indicele BET al Bursei de Valori București. În primul trimestru al anului 2020, TeraPlast a înregistrat cea mai bună evoluție dintre companiile Grupului TeraPlast. Cifra de afaceri a crescut cu 28% an/an, la 88,3 milioane de lei. În aceeași perioadă, compania a generat 72% din EBITDA Grupului TeraPlast și a marcat cea mai bună marjă de profitabilitate, de 14,3%.

Pentru primul semestru din 2020, Grupul TeraPlast estimează afaceri de 478 milioane de lei și o EBITDA de 47 milioane de lei. Pentru divizia de mase plastice, din care face parte TeraPlast, cifra de afaceri este estimată la 213 milioane de lei, în creștere cu 18% față de S1 din 2019. Totodată, profitabilitatea diviziei de mase plastice este estimată la 27 milioane de lei în primul semestru din 2020, cu 54% mai mult decât în primul semestru din 2019.

Despre Grupul TeraPlast Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling și TeraPlast Ungaria. Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5