Guvernul a aprobat înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul UMF Târgu Mureş

Guvernul a aprobat înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul UMF Târgu Mureş

Guvernul a aprobat astăzi Hotărârea privind înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză, a anunţat ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, la finalul şedinţei de Guvern.

“Guvernul pune astfel în aplicare Legea Educaţiei Naţionale, asigurând caracterul multicultural statuat de Legea Educaţiei Naţionale Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. Altfel, am fi putut fi acuzaţi de abuz în funcţie./…/ Fac menţiunea că nu se creează niciun program nou de studiu, sunt programe care deja există şi se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş”, a precizat ministrul Educaţiei. Ministrul Cătălin Baba a adăugat că ministerul Educaţiei studiază şi înfiinţarea unei linii de studiu în limba germană în cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie înfiinţată de Guvern.

Potrivit actului normativ adoptat, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş derulează, potrivit legii, procedurile pentru organizarea alegerilor precum şi cele pentru organizarea concursurilor în vederea ocupării posturilor necesare pentru coordonarea administrativă a Facultăţii noi create. Răspunzând unei întrebări, ministrul Educaţiei a menţionat că este important ca alegerile pentru structurile de conducere ale Facultăţii de Medicină şi Farmacie să fie finalizate înainte de începerea noului an universitar.

De asemenea, conform Hotărârii, ARACIS va stabili numărul maxim de studenţi care vor putea fi şcolarizaţi în cadrul programelor de studii din Facultatea de Medicină şi Farmacie. Ministrul Educaţiei a mai precizat că nu vor fi alocate fonduri suplimentare pentru funcţionarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, având în vedere că finanţarea se face in funcţie de numărul de studenţi şcolarizaţi, potrivit Legii Educaţiei Naţionale.

.

Comentarii

31/03/12 14:08
Un cititor

Acuma, ca inca mai sunt la putere, PDL-istii, ma mir ca nu aproba si unirea Transilvaniei cu Ungaria si refacerea "Ungariei Mari"... ca "stema " au... " imn national" propriu au, "drapel" propriu au... "limba lor nationala este peste tot", in institutiile publice din zonele cu pondere "secuiasca" sau " ungureasca"... scoli de instructie exclusiv ungureasca acuma au si de asta...etc si ce mai conteaza daca ar avea si "propriul lor teritoriu" in care prostii de romani sa nu fie decat " bides olah " de alta data ! ( Adica romani puturosi... daca mai tin eu bine minte ca ne spun si ne caracterizeaza... )
Asa ca domnule Basescu, domnilor guvernanti, ce faceti, ca uite ... trece timpul si imediat "va fuge pamantul de sub picioare" !
Interesanta si nerusinarea si impertinenta de care dispuneti si v-ati "instruit" efectivele sa "fuga" unii la partidele de opozitie, acuma in prag de alegeri... sa aveti asigurata inca o "legislatura"... probabil, cu acesti "tradatori" care ... asa vor muri , intocmai ca sa va "continuati" idealurile " insuflate spre "binele " acestui popor ... !!!
Stau si ma intreb... chiar suntem o natie de "tampiti" sau ce dracu se intampla cu noi ? Vai... ca atata as vrea sa ajunga presedinte domnul Vadim Tudor, macar o legislatura si sa guverneze PRM-ul impreuna cu PPDD-ul... ( adica cei care pana acuma n-au mai fost si n-au mai furat... si distrus... nimic din aceasta Romanie...) Oare de ce nu avem noroc de un Putin la noi , ce Dumnezeu, la noi s-au terminat " barbatii " si au mai ramas doar "muierile"... ?!!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]