Guvernul Grindeanu, demis. Ce urmează?

Moțiunea de cenzură "România nu poate fi confiscată. Apărăm democrația și votul românilor" a fost adoptată miercuri în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, cu 241 voturi “pentru” şi 10 voturi “împotrivă”.
Voturile parlamentarilor bistriţeni, normal, au fost date doar pentru trecerea moţiunii, şi anume deputaţii Daniel Suciu şi Doina Pană, senatorii Ioan Deneş şi Ioan Simionca, asta pentru că cei din Opoziţie, de la PNL, PMP sau USR, fie au fost în sală dar nu au votat, fie au absentat.
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că în urma adoptării moțiunii de cenzură Guvernul Grindeanu este demis, iar Parlamentul aduce de îndată situația la cunoștința șefului statului, în vederea desemnării unui alt candidat la funcția de prim-ministru.
De cealaltă parte, preşedintele României, Klaus Iohannis, a luat act de rezultatul votului din Parlament şi va convoca consultări cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, în vederea formării unui nou Guvern, după cum a anunţat purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei. Preşedintele României participă joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea de vară a Consiuliului European.
Potrivit art. 103 din Constituţia României, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament. Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Comentarii

21/06/17 15:00
Vizitator

Oricum, dupa aceasta motiune de cenzura impotriva propriului guvern, PSD-ul a iesit prost, exact ca in acea glumă cinică, evocând celebrul banc în care doctorul spune familiei pacientului că are două veşti, una bună şi una rea: operaţia a reuşit, pacientul a murit. Mai în glumă, mai în serios, cam aşa a iesit si PSD-ul lui Dragnea, dupa trecerea motiunii . Daca guvernul Grindeanu a mers atat de prost incat trebuia demis, atunci si Liviu Dragnea este cel putin la fel de vinovat precum premierul . Chiar daca dupa trecerea motiunii PSD-ul considera ca a inregistrat un succes Liviu Dragnea nu mai are nici un viitor politic. El care a condus partidul la victoria categorică din ultimele alegeri parlamentare s-a autodetonat împreună cu toată conducerea centrală a PSD, ca in zicala populara „eu t-am facut, eu te omor”. Sa nu uitam ca datorită problemelor penale pe care le are Liviu Dragnea și-a împins partidul și guvernarea spre cea mai rapidă decredibilizare postelectorală din istoria României, prin promovarea OUG 13. Acum cu motiunea, impotriva propriului guvern Dragnea a dat din nou cu mucii in fasole, fiindca in orice situatie toate opțiunea lui Liviu Dragnea este proasta. Acum că guvernul a cazut, PSD are șanse foarte mari să-și piardă credibilitatea și devine o chestiune de timp până când Dragnea va pierde și funcția de președinte al PSD. Dacă guvernul ar fi rămas în funcție, Dragnea ar fi pierdut sefia partidului mult mai repede.

25/06/17 10:45
Cititor

Vaaaaai ... ce m-as mai rade sa fie numit un premier de la PNL... !Intr-adevar, cei de la putere ( mai degraba PSD-ul ) , s-au facut de toata caca-ua .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5