Hai în 4 x 4 - este mesajul transmis de generalul Camelia Tabără noilor directori ai şcolilor din judeţ

În cadrul unei şedinţe cu noii directori şi directorii adjuncţi care au trecut cu brio probele concursului organizat de MEN, organizată de IŞJ B-N, inspectorul şcolar general al IŞJ B-N, prof. Camelia Tabără, i-a felicitat şi a făcut o succintă şi pertinentă prezentare a noii echipe de inspectori şcolari ai IŞJ, cât şi directorii şi directorii adjuncţi din cadrul sistemului de învăţământ judeţean, din învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional, prezentând, cu argumente şi motivaţii veridice noile cerinţe şi obligaţii ale managerului din şcoală pentru un învăţământ performant şi adaptat cerinţelor de pe piaţa muncii.
Astfel, în „Decalogul directorului”, prof. Camelia Tabără, le-a recomandat noilor directori să-şi formeze o echipă, să nu lucreze singuri, să aibă o bună cultură organizaţională, să ştie să-şi atingă ţintele strategice prin stabilirea unor obiective, cu planificări şi acţiuni performante şi , nu în ultimul rând, să se promoveze învăţarea autentică.
Staff-ul IŞJ a precizat că sistemul educaţional nu mai vrea să absolvenţi fără pregătire şi fără perspective, să se aplice cele 8 competenţe date de Legea 1/2011, iar în anul şcolar 2016-2017 se va acţiona pentru dezvoltarea competenţei de comunicare în limba română, se va face evaluarea pentru a creşte şi dezvolta managementul şcolar, se lucrează cu oameni şi pentru oameni, atitudinea contează în menţinerea unui coelctiv unit şi în a aplica măsuri pentru elevi conform regulamentului în vigoare, timp există în sistemul de învăţământ dar organizarea e deficitară de multe ori, iar directorii şi adjuncţii lor sunt „actori în 10 roluri” pe care trebuie să le ştie foarte bine.
Fiecare inspector şcolar a oferit o cuprinzătoare şi elocventă mapă pentru directori, care are suficiente îndrumări pentru a fi un manager bun în cadrul şcolii, inclusiv o maşinuţă pe care este inscripţionat 4 x 4, cu mesajul din partea generalului Tabără: „Când am ajuns inspector şcolar general am propus proiectul 4 x 4 prin care am încercat să aduc schimbări în bine în sistemul de învăţământ. Am numit oferta pe care v-o propunem azi „Hai în 4 x 4”, cu ideea de a fi unitari în acţiuni şi cerinţe. Doar împreună vom reuşi să progresăm spre binele învăţământului”.
Conform calendarului MEN, miercuri, 21 decembrie, se vor numi directorii interimari, iar în zilele de joi şi vineri (22 şi 23 decembrie) se vor instala noii directori în unităţile de învăţământ.
Se vor trimite machete cu orele libere în urma schimbării conducerii şcolilor, în 28-31.1., se va asigura permanenţă în şcoli.
În perioada 3-6 ianuarie 2017, se va completa Fişa postului cu ajutorul inspectorului de specialitate.
În 9 ianuarie 2017, se vor semna contractele cu primarii de către noii directori, iar în 12 ianuarie 2017 va fi prima zi metodică – Ziua directorului pentru a-i instrui în privinţa corelării ofertei şcolare cu piaţa muncii.
Liderul de sindicat, Dumitru Ilieş i-a felicitat pe noii directori, urându-le succes, precizând că trebuie să respecte legea şi să o interpreteze în favoarea oamenilor.
Au fost numiţi 68 de directori şi 18 directori adjuncţi.
Şi noi urăm succes noii echipe de directori din judeţ.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]