Hai la Horă, la Rotunda!

Primăria şi Consilliul Local Măgura Ilvei și cea din Cârlibaba organizează și în acest an, în data  de 29 iulie, tradiționala Horă de la Rotunda. Festivalul Folcloric, ce se desfășoară în vârf de munte, are în acest an o însemnătate specială, mai ales că suntem în An Centenar și, după cum se știe, primarul măgurean este un înfocat unionist.

          Vă reamintim că cea de-a noua ediție a festivalului interjudeţean de folclor “Hora la Rotunda“ a fost un real success  și asta nu doar din prisma organizatorilor, ci mai ales a oamenilor care au venit cu mic cu mare să petreacă o duminică de poveste în vârf de munte.

          Festivalul a debutat cu o comemorare a eroilor ce sunt înmormântați în Pasul Rotunda, chiar dacă nu se cunoaşte cu exactitate câți oameni şi de ce naționalităţi și-au găsit sfârşitul în zonă. Slujba de comemorare a fost oficiată de un sobor de preoţi şi a avut ca scop nu doar pomenirea lor ci şi menţinerea vie a amintirii luptelor duse în acea zonă. Și în acest an eroii vor fi comemorați așa cum se cuvine de către edilii celor două comune organizatoare, dar și de cei care vor fi prezenți la eveniment.

          Cei doi primari care, an de an, își unesc forţele pentru păstrarea tradiției populare sunt Gabriel Michael Danciu, din Cârlibaba, şi Valer Avram din Măgura Ilvei. Cea de a IX-a ediţie a avut ca invitaţi ansambluri din Botoşani, Suceava şi Bistriţa-Năsăud.

          În acest An Centenar, organizatorii promit să ofere participanților un spectacol de excepție. Pe lângă ansamblurile deja tradiționale ca participare, vor avea ca invitat special pe Angela Rusu, iar la final, spectatorii vor avea parte de un foc de artificii care să încununeze eforturile depuse de organizatori și să cinstească memoria celor care s-au jertfit pentru țară.

          Organizatorii vă așteaptă cu drag să petreceți autentic românește în vârf de munte, la Rotunda, în data de 29 iulie, la cea de-a X-a ediție a Horei de la Rotunda.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]