Halloween la Beclean

Halloween-ul este o sărbătoare mult aşteptată de tineri, fiind o activitate extraşcolară desfăşurată în fiecare an, transformându-se, în timp, în tradiţie.

Elevii Colegiului Naţional ”Petru Rareş”din Beclean s-au pregătit intens pentru această sărbătoare:şi-au confecţionat măşti, au creat decoruri, au învăţat roluri în limba engleză, au compus scenarii, au organizat parade şi un bal mascat.

Partea întâi a spectacolului de Halloween a fost pregătită de elevii clasei a XII-a Informatică. Aceştia au organizat balul ”Walking on the Red Carpet” în cantina colegiului, pregătindu-le elevilor participanţi o serie de surprize demne pentru nişte vedete. Pe lângă tortul deja obişnuit, elevii au avut parte de concursuri gen karaoke, dans, improvizaţie, imitarea vedetelor, concertul trupei Overcut, dansuri populare prezentate de Ansamblul folcloric al Casei de Cultură ”Radu Săplăcan” şi altele.

Toate aceste activităţi au fost continuate de elevii de gimnaziu, dar şi de câţiva elevi de liceu, vineri, 29 octombrie, când a avut loc o paradă a măştilor elevilor din clasele I-VIII, însoţiţi de doamnele învăţătoare Ioana Doroş, Chiş Dida, Tămaş Amalia, Sigmirean Sabina, precum şi de diriginţii claselor V-VIII, Nelia Nicula, Liana Todoran, Diana Zinveliu, Chiş Ioan. Parada desfăşurată în parcul oraşului nostru, a fost fotografiată de trecătorii de rând şi privită cu entuziasm de copii. Prezentarea măştilor a continuat în cantina şcolii, unde au avut loc reprezentaţii în limba engleză. Elevii s-au pregătit temeinic pentru a prezenta spectacolele în limba engleză, au învăţat replici dificile pe care le-au interpretat în manieră dramatică, şi-au confecţionat costume şi decoruri. Au fost apreciaţi elevii clasei a V-a cu sceneta ” The Halloween Town”, elevii clasei a VI-a cu spectacolul ” Halloween Stories -a Mix of Thrills and Fun”, pregătiţi de profesoara de limbă engleză Liana Todoran, elevii clasei a IV-a care sub îndrumarea profesoarei de engleză Diana Zinveliu au interpretat cântece în limba engleză.

Elevii clasei a X-a S au prezentat sceneta ” The Mummies”, elevii clasei a XII-a N , sceneta “Surprise”, iar elevii clasei a X E, sceneta ” The New Addams Family”, coordonaţi de profesoara de limbă engleză Crina Magdea, sonorizarea şi părţile muzicale fiind pregătite de profesorul de muzică Cristian Pop. Elevii clasei a III-a i-au antrenat la un dans al măştilor pe colegii lor mai mici din clasele I şi a II-a. Atmosfera a fost de basm, elevii au primit certificate de merit pentru prestaţiile lor artistice, diplome pentru desenele tematice pe care le-au expus în clase, bomboane şi jeleuri.

Toate acestea s-au realizat cu sprijinul domnilor directori Leon Dănilă şi Nicula Cristian, precum şi cu ajutorul altor profesori, astfel încât munca în echipă a avut rezultatul dorit, un spectacol reuşit care i-a făcut pe mulţi copii să întrebe: ”Săptămâna viitoare se mai ţine Halloween-ul?”

Prof. Liana Todoran

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]