Handbal feminin. Oana Ţiplea s-a despărţit amiabil de Bistriţa pentru a juca cu Cisnădie în grupele EHF

Oana Tiplea părăsește vestiarul Gloriei. Interul dreapta al echipei noastre a a ajuns la o înțelegere cu conducerea CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud și și-a reziliat amiabil contractul pe care îl avea cu echipa noastră,anunţă staff-ulclubului, pe pagina de facebook.Oana Ţiplea a semnat cu Măgura Cisnădie, echipă care joacă în gruple EHF. 

 

”La solicitarea jucătoarei de a rezilia amiabil contractul, clubul a hotărât că pentru tot ceea ce a oferit echipei de handbal feminin să îi respecte decizia. Îți multumim pentru tot ce ai făcut pentru echipa noastră și pentru bistrițeni. Mult succes!”, a transmis Marius Pintea, directorul CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud. 
 

De cealaltă parte, Oana Ţiplea a mulţumit suporterilor bistrițeni, pentru că în cei 3 ani și jumătate cât a jucat aici au făcut-o să se simtă apreciată. "M-au aplaudat la fiecare meci și au făcut să simt că Bistrița este "acasă"! Îi mulțumesc domnului președinte al Consiliului Județean Emil Radu Moldovan dar și tuturor consilierilor, că au sprijinit financiar și sufletește această echipa și sper să o facă la fel și în anii ce vor urma! Colegelor mele, le doresc să aibă parte de sănătate, pentru că valoroase sunt și sunt sigură, că pot duce Gloria 2018 în primele 5 echipe din campionat! Mulțumesc galeriei ”Peluza Albastră„ ! Sunteți extraordinari și vreau să stiți că rar mi-a fost dat să vad, atâta pasiune pentru o echipa de handbal feminin! La mulți ani ! Să ne revedem cu bine!”, a declarat Oana Ţiplea.

Clubul bistriţean i-a mulţumit, de asemenea, pentru fiecare dintre momentele importante puse în albumul tânărului nostru club, menţionând că Bistriţa va păstra mereu amintirea unei jucătoare care a dat totul pentru echipă, suporteri şi sport.

*** 

A început să practice handbalul la vârsta de 13 ani și jumătate.  La 16 ani, Oana și-a făcut debutul în Liga Națională, la Universitatea Cluj, echipa din orașul natal.

În perioada 2002-2010 este legitimată la clubul spaniol Elda Prestigio, alături de care și-a trecut în palmares 3 titluri de campioană a Spaniei, 2 de vicecampioană, o cupă a Spaniei și o Supercupă, precum și două prezențe în grupele Champions League alături de gruparea iberică, dar și o semi-finală de Cupa EHF în 2009, urmată de o finală a aceleiași competiții în 2010. În anul 2010 se transferă la clubul Itxako Ryeno de Navarra alături de care câștigă campionatul iberic, Super Cupa, dar și o prezență în finala Ligii Campionilor. În perioada 2011-2012 face parte din echipa „galactică” a celor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, alături de care câștigă campionatul intern, dar și prezența în semifinala Ligii Campionilor. În sezonul 2014-2015 se transferă la divizionara secundă CSM Sebeș Alba, alături de care promovează în Liga Națională.

 

1999 - Campioană Europeană de Tineret - Campionatul European de Tineret din Germania. Declarată cea mai bună extremă dreapta a turneului.

2000 - Campioană Europeană de Tineret - Campionatul European de Tineret din Franța. Declarată cel mai bun inter dreapta al turneului.

2005 - Vicecampioană Mondială - Campionatul Mondial din Rusia.

2010 - Medalie de Bronz - Campionatul European din Danemarca.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5