Handbal mixt: În acest sfârşit de săptămână, a VIII-a ediţie a Memorialului „Ioan Coroban”

Ediția cu numărul opt a memorialului "Ioan Coroban", un elogiu adus celui mai titrat arbitru de handbal al județului Bistrița-Năsăud, este programată în acest sfârşit de săptămână, în zilele de 14 și 15 ianuarie.

Evenimentul găzduit de Sala Polivalentă este organizat de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud, Asociația Județeană de Handbal Bistrița-Năsăud și Comisia Județeană a Arbitrilor de Handbal Bistrița-Năsăud.

Sâmbătă, în intervalul orar 9-19, sunt programate partidele, pentru ca duminică, după desfășurarea ultimelor meciuri să aibă loc festivitatea de premiere.

„Ioan Coroban a fost președinte al Colegiului Județean de Arbitri Bistrița-Năsăud, fiind cel mai titrat arbitru al județului și unul dintre cei care a contribuit la înființarea clubului Handsport. Născut în 25 octombrie 1967 în orașul Bistrita, a fost cel de al doilea copil al familiei Coroban.
A practicat handbalul de la o vârstă fragedă la CSS Bistrița până la terminarea junioratului. Pentru că nu putea sta departe de sportul pe care l-a îndrăgit așa de mult, s-a îndreptat spre cariera de arbitru, unde în scurt timp a devenit foarte apreciat. A condus jocuri oficiale de la juniori până la seniori, totalizând un numar de 457 de jocuri.
Din dorința de a mai juca handbal cu foștii colegi a organizat întâlniri săptămânale, născându-se astfel ideea înființării unei echipe de Old-Boys. Mai târziu, aceasta s-a concretizat prin înființarea, în anul 2006, a clubului "HANDSPORT’. Acesta urma să se ocupe de creșterea tinerelor speranțe ale handbalului bistrițean. Din nefericire, nu a reușit să vadă finalizată formarea primelor grupe de copii, plecând mult prea devreme dintre noi, în data de 19 decembrie 2007. Pentru cel care a fost Ioan Coroban dar şi pentru tot ce a facut pentru handbal, îi suntem recunoscători şi îi simţim lipsa
”, transmit promotorii acestui eveniment in memoriam, într-o postare pe facebook.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]