Haosul funcţiilor în deconcentrate

Liste secrete, îmbolnăviri subite, telefoane închise şi adjuncţi pe funcţii de directori. Acestea sunt câteva dintre simptomele bolii schimbării şefilor serviciilor deconcentrate din judeţ. De când, premierul Boc a spus că în scurt timp va schimba toţi PSD-iştii care mai au funcţii în administraţia guvernamentală, până la ultimul şef de serviciu din judeţ, unii dintre directorii coordonatori s-au îmbolnăvit subit, şi-au tras scutiri medicale ca la şcoală şi au dispărut din peisaj.

Cert este faptul că în perioada următoare, PDL are de gând să schimbe unii dintre directorii PSD de la deconcentrate. Acest aspect a fost confirmat de liderul PDL Ioan Oltean care a precizat că schimbările vor fi făcute în urma unor evaluări a activităţii manageriale.

Până în acest moment au fost revocaţi din funcţii, Stela Todea, fost inspector şcolar general, Cristi Parasca -director adjunct al Finanţelor Publice, Bogdan Miholca- director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Tineret.

În schimb, Camelia Ilişuan, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, propusă şi susţinută de PSD, a spus că nici nu-şi ia concediu şi nici nu i-a sosit vreun ordin de demitere, aşa că merge în continuare la serviciu, iar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu intră sub incidenţa Ordonanţei 37, nefiind subordonată Ministerului Sănătăţii.

„Deocamdată nu am primit nici un fel de semnal. În mod normal se fac nişte evaluări când se produc schimbări din funcţii (…) În cazul meu ar fi greu să se facă chiar şi o evaluare, deoarece potrivit contractului de management, eu mă aflu încă în perioada de 90 de zile de probă. În cazul în care voi primi semnale de demitere, voi ataca acest lucru, deoarece eu, spre deosebire de alţii, m-am pregătit serios pentru examenul de obţinere a acestui post”, a declarat Camelia Ilişuan, director coordonator al CJAS B-N.

În contextul schimbării unor lideri PSD de la instituţiile deconcentrate, vom constata că în unele cazuri aceştia vor rămâne pe funcţii. Cei din PDL spun că unii directori sunt menţinuţi pe funcţii pentru că sunt specialişti, alţii spun că sunt şefi care, din dorinţa de a-şi păstra funcţiile şi beneficiile sunt în stare să dilueze roşul în ceva mai portocaliu.

Toate drumurile, în încercarea de a afla persoanele care sunt propuse pentru funcţii, duc spre liderul judeţean PDL Ioan Oltean. Aşadar, secretul se păstrează, iar informaţiile ce ajung la noi din diferite surse nu sunt îndeajuns de sigure pentru a face calcule.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5